marți, 19 martie 2013

CAM INTR-O ȚARA D-ASTA TRĂIM...

Curtea a luat în discuţie, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.71 alin.(2) din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, ridicată direct de Avocatul Poporului.

“Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că dispoziţiile art.71 alin.(2) teza întâi din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care fac obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, sunt constituţionale în măsura în care se aplică judecătorilor Curţii Constituţionale care au exercitat această funcţie, indiferent de data pensionării”, a informat CC.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 71 alin. (2) privind Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CC, potrivit cărora “judecătorii Curţii Constituţionale, la data pensionarii sau recalculării pensiilor anterior stabilite, beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80 la sută din indemnizaţia lor brută lunară”. Pensia astfel stabilită se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi se impozitează potrivit legii.

Potrivit Avocatului Poporului, aceste dispoziţii s-ar aplica în mod discriminatoriu, încălcându-se în acest fel prevederile art. 16 alin. (1) din Constituţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu