vineri, 29 aprilie 2011

Legea apărării naţionale a fost modificată

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 8 din Legea apărării naţionale a României nr. 45/1994.

Potrivit actului normativ adoptat de Parlament şi trimis spre promulgare şefului statului, articolul 8 prevede că în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, declararea stării de mobilizare sau a stării de război, conducerea acţiunilor militare la nivel strategic se realizează prin Centrul naţional militar de comandă., a cărei structura organizatorică şi atribuţii se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Așadar , s-a renunțat la Marele Cartier General ... Mare revoluție, frate ! Să te ții d-acum : superdotări futuriste,încadrare ,,ochi,, , salarizare de ți se bulbucă ochii , selecție personal cu rigoare prusacă etc etc etc De când așteptam io asta !


P.S. Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)

zile și mai bune, că văd că mai e loc !

7 comentarii:

  1. Mai mare linguseala si guduratura pe linga clanurile politice interlope decit ANCMRR nu am vazut organizatie. Mai au pretentia ca au fost si militari, insa ma gindesc ca daca toti militarii ar arata asa lingai ca acesti membri vai si amar de aceasta tara Romania.Ma simt strain si trist cind vad astfel de organizatii in genunchi cerindu-si mila sa fie scuipati de politrucii comunistoizi si securisti din care marele sef este tocmai securistul Traian Basescu , marele bisnitar ajuns in rol de presedinte si distrugator al Armatei Romaniei. Chiar daca tatal sau a fost Lt.col(r) politruc , secretar de partid , chiar daca el a fost securist , tara este dezmembrata final , dupa modelul Argentina.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=ksoha6uPHa4&feature=player_embedded
    Colapsul economic al Argentinei. Treziti-va, cat se mai poate, romani!...
    Undeva, cindva, am vazut la televizor marile miscari de mase, devalizarea magazinelor, disperarea unor oameni apartinind unei tari bogate dar care acum mureau de foame ! Se intimpla in 2001 si pentru foarte multi dintre noi a fost doar o Stire ! Ieri am vazut documentarul si ce m-a frapat au fost suprapunerile aproape punct cu punct cu situatia Romaniei:
    - Si ei au avut o industrie nationala foarte puternica ce asigura 95% din necesarul intern
    - Si ei au avut datorii foarte mici ( prin 70 aveau cam 7 miliarde )
    Pe urma in 25 ani au facut datorii de 170 miliarde ! S-a vindut TOT la ei. In film se face o afirmatie interesanta ( filmul este facut inainte de 2004, veti vedea de ce aceasta data ! ) "Cum ca nici o tara din lume nu a renuntat fara razboi la rezervele ei de petrol si gaze" Ei si-au vindut petrolul care valora 25 miliarde cu 2,5 miliarde ! Nu cunosteau situatia Romaniei ! Noi fara nici un razboi l-am cam dat de pomana la OMV ( mult mai ieftin decit l-au dat ei ) cu vreo 6-700de milione ( daca tin bine minte). Deci ei pot spune ca nu sint singurii prosti din lume ....... APOI s-au indatorat foarte mult, si-au distrus economia proprie si au ajuns muritori de foame. Si la ei bancile s-au indatorat iar datoriile bancilor au devenit datoria Argentinei! Si la ei, stinga si dreapta si-a dat mina impreuna cu liderii sindicali, si rezultatul a fost ca cei bogati s-au imbogatit si mai mult si cei saraci au ajuns muritori de foame. Au vindut ramurile strategice ( monopoluri ). Imediat au crescut tarifele fara ca cei ce le-au luat sa investesca un cent in dezvoltare. Vezi la noi Romtelecom-ul, IMGB-ul vindut in 97 pe 500 mii dolari !... ( a fost considerat atunci privatizare de succes !! ) . Argentina avea 90000 de km de cale ferata, dupa terapiile de austeritate mai aveau 8000km ! Asta urmeaza acum la noi ! Desi se spunea ca s-au privatizat pentru eficientizare si diminuarea subventiilor s-au dat subventii in continuare, dar acum pentru firme straine ! Si la ei Congresul ( Parlamentul la noi ) a fost cumparat si singura lor treaba era sa ridice mina ca sa valideze legile antinationale. Rezultatul final ....... De la 18% copii subnutriti se ajunsese in 2000 la 84% subnutritie .....In fiecare zi mureau in Argentina de foame aproximativ 100 de oameni ! Asta ne asteapta si pe noi ! Evident pot fi mici diferente dar rezultatul final va fi acelasi. Investiti 2 ore din timpul dumneavoastra pentru a vedea acest film, nu e fictiune, este povestea unei tari, Argentina, prospere si fericite odinioara.

    RăspundețiȘtergere
  3. BLESTEMUL NAŢIUNII

    Te blestem pe tine, PD-list, organ de control, poliţist, jandarm, procuror, DNA, ziarist şi oricare ai fi tu, om al puterii, om al răutăţilor şi al hulei, căpe­tenia împotrivirii şi urzitorul vicleniei.

    Te blestem pe tine, cel ales pentru a face bine dar te-ai împotrivit voinţei poporului tău şi te-ai vândut pentru un pumn de bani mânjiţi cu nedreptate.

    Te blestem pe tine şi pe toată puterea cea căzută în mâna celui rău, ce a urmat voinţa ta. Te blestem pe tine, slujbaş al nedreptăţii şi distrugerii neamului Românesc, cel ce ai ales să fi nedrept în judecată.

    Te blestem pe tine om ales in fruntea poporului, om fără inimă şi fără de Dumnezeu, să ai parte de foc şi cenuşă şi de toate răutăţile pe care le-ai făcut poporului tău, de toată nedreptatea facută cu ştiinţă.

    Te blestem pe tine cel ce judeci pe altii, să ai parte de toată judecata nedreptă cu care ai judecat tu pe alţii din poporul tău, să ai parte de focul iadului aici pe pământ, să-ţi plâgi pe ce dragi atunci când ti-e veselia mai mare.

    Te blestem să ai parte de durerea pe care nu ai voit să o alini altora ce au cerut, deşi ai avut puterea să o faci. Te blestem să ai parte de accidentele pe care nu ai voit să le judeci ca nedrepte deşi de la D-zeu putere ai avut să faci dreptate.

    Focul şi neantul să-ţi fie casă, prăpastia să-ţi fie calea şi durerea cea de pe urmă săţ-I fie moştenire ţie şi nemului tău.

    Dezlegat să fi de acest blestem, doar in ziua în care te vei căi cu adevărat şi vei fi alături de poporul tău, alături de suferinţa lor, mangâindui cu dreptatea pe care poţi să o faci.

    Vei fi dezlegat de blestem tu şi nemul tău doar prin dragostea purtată poporului tău, fratelui tău si celui ce nu i-ai facut dreptate atunci cand D-zeu ţi-a dat această putere!

    Tu care citeşti aceste rânduri şi te recunoşti în ceea ce ai făcut, ….. cugetă şi trezeşte-te de sub stăpânirea întunericului ………

    RăspundețiȘtergere
  4. TESTAMENTUL REGELUI CAROL I
    Testamentul meu, scris şi iscălit de propria mea mână, la 14/26 februarie 1899, în capitala mea, Bucureşti. // Testamentul meu, scris de mine, în luna lui fevruarie 1899, pentru a fi publicat prin "Monitor" după moartea mea, cu rugămintea ca ultima mea voinţă şi dorinţă să fie urmate întocmai cum le-am descris aci, cu propria mea mână, fiind încă voinic şi sănătos. Având aproape 60 de ani, privesc ca o datorie, ca să mă hotărăsc a lua cele din urmă dispoziţii. Alcătuind acest testament, gândesc înainte de toate la iubitul meu popor, pentru care inima mea a bătut neîncetat şi care a avut deplină încredere în mine. Viaţa mea este aşa de strâns legată de această de Dumnezeu binecuvântată ţară , că doresc să-i las şi după moartea mea, dovezi vădite de adâncă simpatie şi de viul interes pe care le-am avut pentru dânsa. Zi şi noapte, m-am gândit la fericirea României, care a ajuns să ocupe acum o poziţie vrednică între statele europene, m-am silit ca simţământul religios să fie ridicat şi dezvoltat în toate straturile societăţii şi ca fiecare să îndeplinească datoria sa, având ca ţintă numai interesele statului. Cu toate greutăţile pe care le-am întâlnit, cu toate bănuielile care s-au ridicat, mai ales la începutul domniei mele, în contra mea, expunându-mă la atacurile cele mai violente, am păşit fără frică şi fără şovăire înainte, pe calea dreaptă, având nemărginită încredere în Dumnezeu şi în bunul simţ al credinciosului meu popor. Înconjurat şi sprijinit de fruntaşii ţării, pentru care am avut întotdeauna o adâncă recunoştinţă şi o vie afecţiune, am reuşit să ridic, la gurile Dunării şi pe Marea Neagră, un stat înzestrat cu o bună armată şi cu toate mijloacele, spre a putea menţine frumoasa sa poziţie şi realiza odată înaltele sale aspiraţiuni. Succesorul meu la tron primeşte, ia dar o moştenire, de care el va fi mândru şi pe care o va cârmui, am toată speranţa, în spiritul meu, călăuzit fiind prin deviza: "Totul pentru ţară, nimic pentru mine"..

    Mulţumesc din suflet tuturor celor care au lucrat cu mine şi care m-au servit cu credinţă. Iert acelora care au scris şi au vorbit în contra mea, căutând a mă calomnia sau a arunca îndoieli asupra bunelor mele intenţiuni. Trimiţând tuturor o ultimă salutare, plină de dragoste, rog ca şi generaţiile viitoare să-şi amintească din când în când de acela care s-a închinat cu tot sufletul, iubitului său popor, în mijlocul căruia el s-a găsit aşa de fericit. Pronia cerească a voit ca să sfârşesc bogata mea viaţă. Am trăit şi mor cu deviza care străluceşte în armele României: "Nihil sine Deo!"

    RăspundețiȘtergere
  5. TESTAMENTUL Regelui Carol I

    Doresc să fiu îmbrăcat în uniformă de general (mică ţinută, cum am purtat-o în toate zilele), cu decoraţiile de război şi numai Steaua României şi Crucea de Hohenzollern, pe piept. Am rămas credincios religiunii mele, însă am avut şi o deosebită dragoste pentru biserica răsăriteană, în care scumpa mea fiică, Maria, era botezată. Binecuvântarea corpului meu se va face de un preot catolic, însă doresc ca clerul de amândouă bisericile să facă rugăciuni la sicriul meu, care trebuie să fie foarte simplu. (...) Coroana de oţel, făurită dintr-un tun luat pe câmpul de luptă şi stropit cu sângele vitejilor mei ostaşi, trebuie să fie depusă lângă mine, purtată până la cel din urmă locaş al meu şi readusă apoi la palat. Sicriul meu, închis, va fi pus pe afetul unui tun, biruit (dacă se poate) la Plevna şi tras de şase cai din grajdurile mele, fără văluri negre. Toate steagurile care au fâlfâit pe câmpiile de bătaie vor fi purtate înaintea şi în urma sicriului meu, ca semn că scumpa mea armată a jurat credinţă steagului său şi şefului sau suprem, care prin voinţa lui Dumnezeu, nu mai este în mijlocul credincioşilor săi ostaşi. Tunurile vor bubui din toate forturile din Bucureşti, Focşani şi Galaţi, ridicate de mine, ca un scut puternic al vetrei strămoşeşti, în timpuri de grele încercări, de care Cerul să păzească ţara. Trimit armatei mele, pe care am îngrijit-o cu dragoste şi căreia m-am închinat cu toată inima, cea din urmă salutare, rugând-o a-mi păstra o amintire caldă. (...)

    Prin o bună gospodărie şi o severă rânduială în cheltuieli, fără a micşora numeroasele ajutoare cerute din toate părţile, averea mea a crescut din an în an, aşa că pot dispune astăzi de sume însemnate, în folosul scumpei mele Românii şi pentru binefaceri. Am hotărât dar o sumă de 12 milioane de lei, pentru diferitele aşezăminte, noi fundaţiuni şi ca ajutoare. Această sumă va fi distribuită precum urmează:
    1. La Academia Română, şase sute mii de lei, capital pentru publicaţiuni.
    2. La Fundaţiunea mea Universitară, pentru sporirea capitalului, şase sute mii de lei.
    3. La Orfelinatul "Ferdinand" din Zorleni, lângă Bârlad, pentru sporirea capitalului, cinci sute mii de lei.
    4. Pentru întemeierea unui internat de fete de ofiţeri în armata mea, cu un institut de educaţiune, cu un învăţământ practic, la Craiova , două milioane lei.
    5. Pentru întemeierea unei şcoli industriale la Bucureşti, trei milioane lei. (Urmează alte 12 legate).
    Înălţând rugăciuni fierbinţi către A-tot-Puternicul, ca să ocrotească de-a pururea România şi să răspândească toate harurile asupra scumpului meu popor, mă închin cu smerenie înaintea voinţei lui Dumnezeu şi iscălesc cea din urmă hotărâre a mea.
    În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin.
    Făcut la Bucureşti, la 14/20 februarie 1899. //CAROL//
    Am scris şi iscălit cu propria mea mână acest testament, pe două coale, formând opt pagini, legate cu fir roşu şi am pus sigiliul meu. // CAROL//

    RăspundețiȘtergere
  6. Intrebare: Cine a spus:

    "Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala".
    Raspuns:
    Octavian Goga în 1916!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonimule, scrii cu mult năduf dar le zici bine !
    Mă întreb : ce naiba a trecut peste noi de ne-am metamorfozat asa de complet, de rapid și atât de ,,spre-napoi,, ?
    Mai citeam dăunăzi o declarație a unui cunoscut reprezentant al tinerei generații, cea de la care așteptările noastre sun uriașe . Zice acesta : ,,regret enorm că m-am încrezut în generația mea,, ! Cumplit de dureros !
    Chiar să nu mai avem scăpare ? Refuz să cred aceasta !

    RăspundețiȘtergere