marți, 16 noiembrie 2010

ANCMRR A OBȚINUT O PRIMĂ VICTORIE ÎN INSTANȚĂ !

La 16.11.2010, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în dosarul nr.7274/2/2010, de cerere a A.N.C.M.R.R. de suspendare a H.G. nr. 735/2010.
Minuta înscrisă în Condica de pronunţări a Curţii de Apel Bucureşti, are următorul conţinut :
1.
Respinge excepţiile invocate de Guvernul României ;
2.
Respinge cererea de intervenţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor în sprijinul Guvernului ;
3.
Respinge cererea de suspendare a H.G.735/2010 ca rămasă fără obiect.
Referitor la punctul 3, din « minuta » de mai sus, instanţa a stabilit că deja H.G.735/2010 este suspendată printr-o hotărâre luată de către altă Curte de Apel (vezi cazul Cluj), şi , ca urmare, nu a mai existat obiectul pentru care ne-am judecat.

A.N.C.M.R.R. aşteaptă să primească Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, motivată, pentru a lua măsurile ce se impun.
Secretar general

Gl.bg.(r)Radu-Şerban DAN

Se cuvin felicitările noastre !

P.S.  DE REȚINUT !

CSM a decis : Nu exista conflict de interese in cazul judecatoarei din cluj 

Comisia de disciplina din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat ca judecatoarea Claudia Idriceanu de la Curtea de Apel Cluj nu s-a aflat in conflict de interese in dosarul in care a suspendat recalcularea pensiilor militare.

Judecatoarea Idriceanu a participat la solutionarea dosarului 1371/33/2010, cauza in care s-a pus in discutie suspendarea unei hotarari a Guvernului Romaniei, prin care se stabilea modalitatea de recalculare a pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor, in conditiile in care sotul acesteia obtinea venituri dintr-o pensie militara.


“Hotararea pronuntata in cauza produce efecte doar cu privire la partile din dosar. Doar in situatia unei hotarari judecatoresti de anulare a unui act administrativ normativ, efectele se produc pentru toti la care acesta se refera. In speta, reclamantii au actionat in nume propriu, iar sotul doamnei judecator nu a demarat nicio procedura care ar fi vizat suspendarea actului normative. Reiese, asadar, ca doamna judecator nu avea nicio obligatie de a se abtine de la solutionarea cauzei deoarece, pe de o parte, sotul ei nu era parte in dosar, iar pe de alta parte intrucat efectele hotararii judecatoresti nu se rasfrangeau asupra pozitiei juridice a acestuia”, se arata in raspunsul CSM
Serviciul de Ispectie juridiciara din cadrul CSM s-a autosesizat in cazul magistratului clujean in 4 octombrie 2010, dupa aparitia unui articol de presa in care se faceau aprecieri asupra unei hotarari judecatoresti semnata de judecatoarea Idriceanu, prin care s-a dispus suspendarea HG 735/2010, privind recalcularea pensiilor militare de stat si a politistilor .
SURSA:citynews.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu