luni, 22 noiembrie 2010

PeDeLe E-N TOATE !

În loc de "trei culori cunosc pe lume", am putea spune că ştim cinci. Autorităţile din Alba Iulia au demonstrat că tricolorul, poate fi "îmbunătăţit" cu încă două-trei culori .

Nuanţele de pe steagul arborat pe biserica-simbol a Unirii din Alba Iulia stârnesc dispute între politicieni. Sărbătorile care marchează Ziua Unirii au început ieri, la Alba Iulia, sub semnul discordiei, publică Adevărul.

Arborarea unui afiş publicitar de mari dimensiuni pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, în care culoarea roşie a drapelului naţional a fost înlocuită cu o combinaţie de portocaliu şi vişiniu, iar albastrul este şi el realizat din două nuanţe, a provocat reacţii negative, ieri, din partea unor participanţi la deschiderea oficială a Serbărilor Unirii.

Afişul, care mai cuprinde logo-ul turistic al oraşului şi o urare de bun venit în „cealaltă capitală, capitala de suflet a românilor”, a fost amplasat la iniţiativa Primăriei Alba Iulia. Membri ai partidelor de opoziţie au reclamat prezenţa culorii oficiale a PDL, în timp ce istoricii au scos în evidenţă modificarea drapelului naţional. „În niciun caz nu poate să reprezinte drapelul nostru real. Poate că dă la mulţi oameni care îl privesc un semn de întrebare ce înseamnă acest drapel cu nuanţele respective acolo.

Dacă sunt argumente, argumentele nu pot să combată tricolorul românesc care este de sute de ani acelaşi.

sursa :http://www.financiarul.ro/2010/11/22/galceava-politica-aprinsa-de-nuante-tricolor-in-sase-culori/

Și când te gândești că cele trei culori, roşu, galben şi albastru se regăsesc târziu pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi şi pe lambrechini . Sau că celor trei culori în canafii sunt prezente şi pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificaţia: "Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăţie (roşul sângelui)...Nu-ți vine să urli ?!

Alo, pe când și o flegmă portocalie ?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu