marți, 23 noiembrie 2010

UN NOU TRIBUT PLĂTIT DE ARMATA ROMÂNĂ URMARE , ÎN PRIMUL RÂND, A IRESPONSABILITĂȚII POLITICULUI...

Poligonul de la Cincu a fost astăzi scena unui nou incident. Trei militari şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi au fost răniţi( cel puțin trei ), în urma producerii unei explozii.

Până la această oră ISU Braşov nu a fost solicitat să intervină în cazul accidentului de la Cincu.

''Am aflat despre incidentul de la Cincu din alte surse. Nu am fost solicitaţi să intervenim'', a declarat un reprezentant al ISU Braşov.

Militarii răniţi în poligonul de la Cincu şi au fost transportaţi în stare gravă la spitalul din Făgăraş. Cum starea lor a necesitat intervenţii deosebite, cei trei au fost transportaţi la Braşov, unde vor ajunge în curând.

Doi dintre ei se află într-o stare mai bună.


Soldaţii participau la un exerciţiu.

Poligonul de la Cincu cere tribut

În poligonul de la Cincu şi-au pierdut viaţa mai mulţi militari în acest an. La sfârşitul lunii octombrie, sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, şi-a pierdut viaţa, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, judeţul Braşov.

Subofiţerul, în vârstă de 26 de ani, era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii nu l-au putut salva.

La numai câteva zile distanţă, caporalul Daniel Bădulescu din cadrul Batalionului 30 Vînători de Munte ''Dragoslavele'', din Cîmpulung, a murit, după ce a fost rănit de o capsă detonantă pirotehnică, în timpul unui exerciţiu.

Iată câteva repere ale MApN-ului de azi :

-buget înjumătățit ;

-slugărnicia conducerii instituției ;

-înzestrare total subordonată intereselor politice sau...personale ;

-deprofesionalizarea instituției militare, cauzată de salarii mizerabile, de îndepărtarea cadrelor competente , cu opinie precum și de numiri în funcții de decizie pe criterii politice etc




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu