sâmbătă, 20 noiembrie 2010

ANUNȚ IMPORTANT !

Începând de azi , 20 11 2010, CMJ Olt eliberează adeverințele salariale solicitate de cadre militare în rezeravă și în retragere sau de către urmași ai acestora ! 

Dincolo de faptul că aceste adeverințe nu relevă suficient ce reprezintă valorile inregistrate în tabele (arareori, la rubrica obs se  poate ,,traduce,,  ce reprezintă aceste cifre  înscrise -prime de aterizare etc etc, și  aceasta,   doar în cazul unora dintre cadre !?), lipsesc luni, chiar ani din evidențe !

Deși legislația prevede ca perioadele ,,lipsă,, să fie evidențiate separat în document, aceasta prevedere nu este respectată !

Explicațiile, parțial plauzibile,  pot fi   :

- greșeli ale compart personal și financiar care nu au trecut permanent în state numele corect al cadrului respectiv ( ex : intr-un stat este înscris corect CIOCÂRLIE, în altul , incorect CIOCÎRLIE ! Același lucru și în cazul inițialei tatălui : prescurtarea lui GHEORGHE este înscrisă ba GHE., ba G. etc etc , aspecte care i-au pus în dificultate pe cei de la CMJ , preferându-se ca în astfel de situații dubioase să nu treacă veniturile în dreptul vreunei persoane , evitând perpetuarea unei posibile erori !

-fofocopii ilizibile ale statelor de plată  ;

-volum imens de lucru/timp extrem de scurt/personal necalificat ;

-răspunderea pentru corectitudinea datelor e lăsată , de fapt,  pe CMJ-uri și atunci , mai degrabă, vor greși ,,în minus,,. adică în defavoarea pensionarului(urmașului ) .

Concluzia este una dură : nu aveți posibilitatea să verificați în niciun fel înscrisurile din aceste adeverințe salariale !

Recomandarea mea este să nu întocmiți-depuneți cererile de recalculare până nu verificați documentele întocmite de CMJ, atâta cât se poate face acest lucru !

P.S. -  copiile cartii de identitate și ale cuponului de pensie, solicitate de CMJ  , sunt necesare pentru situația în care sunteți de acord cu recalcularea, aceste copii însoțind cererea de recalculare și adeverința eliberată de CMJ în ,,drumul,, acestora către Secția pensii militare ;

        -contestațiile la înscrisurile din adeverințele salariale se înaintează CMJ-ului;

       - nu chestionați cmj-iștii în legătură cu legea 119 sau hg-ul 735 !Deși sunt ,,băieți de băieți,, nu au habar de chestiile în cauză...

Luni, 22.11.2010, vicepreședintele SCMD, domnul col (r) Valeriu Pricină, este invitat din nou, impreuna cu ministrul Apărării Naționale, în direct, la postul de televiziune REALITATEA TV, la orele 18.45. O REFUZA ȘI DE DATA ACEASTA ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu