marți, 16 noiembrie 2010

BREF

Gândul:

NASA a descoperit „cea mai tânără gaură neagră observată vreodată”, veche de doar 30 de ani şi localizată la circa 50 milioane ani lumină de Terra.

Puterea:

Crin Antonescu şi-ar dori ca scena politică a anilor următori să arate cam aşa: „PNL la Putere, PSD în Opoziţie, iar PDL la puşcărie”.
Ion Iliescu consideră că, nici după 6 ani în funcţia de preşedinte, Traian Băsescu nu a învăţat care este rolul său în sistemul nostru constituţional.
Ion al lui Petrişor, managerul videoclipurilor electorale ale lui Traian Băsescu şi lider al grupării de traficanţi de ţigări pe filiera Ucraina-Republica Moldova a fost reţinut iarăşi de procurori.

Iranul a efectuat manevre tactice în instalaţiile sale nucleare, pregătindu-se astfel de un conflict generalizat în regiune.


Cotidianul:

Deşi Adriean Videanu a promis că Romania va fi parte a proiectului South Stream, ruşii ne-au eliminat din ecuaţie iar statul pierde oportunitatea unei afaceri de peste 500 milioane EUR.

Alianţa pentru România Curată este o mişcare civică ce pare a fi platforma viitorului partid imaculat, partidul Albă-ca-Zăpada.


Financiarul:

Potrivit Eurostat, România ocupă locul 5 în UE în funcţie de creşterea exporturilor în primele opt luni, de 25%, comparativ cu anul trecut.

Ordonanţa creditelor va primi amendamente şi de la Comisia Europeană cu scopul de a găsi soluţii care sa asigure echilibrul între drepturile şi obligaţiile părţilor.


Mediafax:

Un raport Amnesty International evidenţiază complicitatea Europei în extrădări extraordinare şi detenţie secretă, menţionând printre ţările partenere în programele secrete ale CIA şi România.


Ziarul Financiar:

Din comparaţia preşedintelui României cu fostul preşedinte al Argentinei, Nestor Kirchner, reiese că aceştia au în comun agresivitatea şi femeile politician.


Capital:

250.000 de timişoreni, clujeni şi ieşeni au cheltuit într-o noapte peste 3 milioane de EUR pe fondul unor reduceri anunţate de mall-uri.

1340 RON a fost salariul mediu net pe economie în septembrie cu 1,4% mai mic decât în aceeaşi lună a anului precedent.


Hotnews :

Emil Boc a anunţat că Legea salarizării va fi trimisă lunea viitoare Parlamentului în vederea angajării răspunderii Guvernului pe acest act normativ.
Resuresele umane calificate, locaţia situată în proximitatea unor pieţe cheie, precum şi stabilitatea politică şi macroeconomică ar fi cele 3 avantaje pentru ca Bulgaria să devină un fel de “Silicon Valley” a regiunii Mării Negre.
Ţinând cont de accelerarea ritmului de creştere şi întărirea monedei naţionale, China ar putea deveni până în 2020 prima economie mondială, potrivit unui studiu al băncii britanice Standard Chartered.

După modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, coaliţia PD-L-UDMR-UNPR doreşte să modifice şi componenţa Comisiei de muncă pentru a-şi forma o majoritate.


Evenimentul Zilei:

Valeriu Stoica a declarat că dacă PD-L nu va performa la guvernare, oricât s-ar transforma partidul, şansele acestuia vor fi foarte mici la alegerile din 2012 şi 2014.


România Liberă:

Deoarece Laszlo Tokes a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească, Curtea Supremă a decis cercetarea penală a acestuia.
Emil Boc consideră că tribunalele care dau dreptate bugetarilor în privinţa tăierii salariilor cu 25% invocă greşit o prevedere a CEDO.

Biroul Permanent al Senatului îi va audia pe miniştrii Traian Igaş şi Teodor Baconschi pe tema aderării României la spaţiul Schengen.


Adevărul:

PSD îl suspectează pe Crin Antonescu că ar fi purtat negocieri joia trecută cu Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, într-o întâlnire secretă.

2,82 miliarde de EUR au trimis românii în ţară, în primele 9 luni ale acestui an, cu 15% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, reprezentând, totodată, minimul ultimilor 5 ani.


Ziare.com:

Premierul Emil Boc a declarat că bugetarii îşi vor recupera in 2011 o bună parte din tăierea de 25% care a fost aplicată salariilor în acest an.

90,4% dintre delegaţii Uniunii Creştin Democrate au reales-o pe Angela Merkel la conducerea acestei formaţiuni politice.


Naţional:

PD-L Bucureşti va organiza duminică alegeri pentru o nouă conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu