joi, 18 noiembrie 2010

ÎNZESTRAREA ARMATEI ROMÂNE ESTE PE MÂNA UNOR INCONȘTIENȚI...

Aflat la Bucureşti, directorul şi analistul STRATFOR, George Friedman, a definit problema esenţială de securitate a României: “Ca să fii o naţiune suverană e nevoie să ai controlul asupra suveranităţii, a viitorului tău naţional, a puterii militare şi economice pe care o ai”(....).

Nu eşti ascultat cu atenţie în lumea asta dacă nu ai o armată.Sunt două chestiuni: nu poţi ajuta o ţară care se prăbuşeşte într-o săptămână. Şi în al doilea rând, în această lume nimeni nu ajută o ţara care nu se poate ajuta singură. Ideea că germanii vor trimite tinerii să lupte şi să moară în interesul României, nu e raţională. … de fiecare dată când o ţară est-europeană a pariat că o alta nu va fi agresivă, a pierdut.

Dacă îţi construieşti apărarea şi nu sunt agresori, ai irosit ceva bani. Dacă îşi construieşti apărarea şi de aceea nu sunt agresori, nu vei şti niciodată. Dar dacă îşi construieşti apărarea şi vor veni (n.r agresorii), atunci alianţele înseamnă ceva. Nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere. Am doi copii în armata americană: fiica mea a fost în Irak, timp de 25 de luni, fiul meu este în aviaţie. Ei nu vin aici să apere românii”

Acum, coroborați cu :

Herman Van Rompuy Preşedintele Consiliului European, la Summit-ul G20 de la Seul – Coreea de Sud spune că „timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”.


 Același George Friedman, director general al STRATFOR: "România are cea mai puţină istorie, ca naţiune. Are experienţa de naţiune independentă o singură dată în istorie, după căderea Imperiului Austro-Ungar. Ungaria a avut o istorie, Polonia a avut o istorie. România a fost încătuşată între marile imperii şi durează mult până îţi stabileşti rădăcinile."

apoi : " NATO însă nu mai poate apăra nimic pentru că statele sale membre au propria armată. Aşa că NATO este un loc unde se organizează întâlniri, se dă mâna şi se ia cina. Dar nu este o alianţă funcţională, cum era în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "

În continuare:" UE este, structural, un loc foarte dificil pentru români. Şi UE nu rezolvă probleme de securitate pe care România le are, pentru că UE nu are o politică de securitate, nu are armată şi nu este decât pur şi simplu un bloc economic."

și incheie:" Polonia, Slovacia, Ungaria, România rămân în pericol aici, aşa cum au fost dintotdeauna(...)".

Le-or arăta  ,,calea,,  ghidușilor autoimpuși de la palate sau...ne-or semnala tuturor românașilor vreo surpriză care ne paște ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu