joi, 18 noiembrie 2010

MApN va continua recalcularea pensiilor militare chiar dacă recunoaşte decizia de suspendare dată de CA Cluj

Printr-o adresă transmisă avocatului Iepure Viorel, cel care a obţinut la Curtea de Apel Cluj, suspendarea Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, conducerea MApN afirmă că respectă decizia CA Cluj, dar nu specifică dacă procesul de recalculare a pensiilor militare va fi oprit.

În adresa trimişă de înlocuitorul şefului Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă juridică, se menţionează: “Ministerul Apărării Naţionale respectă dispoziţiile hotărârii judecătoreşti pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 1371/33/2010, având în vedere că actul normativ suspendat priveşte activitatea acestuia în domeniul pensiilor, chiar dacă nu a fost parte în dosar, urmând ca, după soluţionarea irevocabilă a cauzei, să se procedeze în consecinţă, potrivit dispoziţiilor legale.”

Cu alte cuvinte,  MApN nu va suspenda ordinul ministrului M101/2001 conform solicitării avocatului, pensionarii militari trebuind să treacă în continuare prin procesul umilitor de deplasare la CMJ-uri pentru a solicita pe proprie semnătură recalcularea pensiilor.

adresa MApN catre dl avocat Viorel Iepure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu