sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Romania si Bulgaria, flota si aviatie militara comuna?




Ministrul bulgar de Externe Nikolai Mladenov a propus unirea fortelor navale si aeriene ale Romaniei si Bulgariei.

"De ce sa nu avem o flota si o aviatie militara comuna cu Romania", s-a intrebat Mladenov, in cadrul unui discurs sustinut vineri la Clubul Atlantic de la Sofia.

Primul diplomat al Bulgariei a dat spre exemplu Belgia si Olanda care au forte navale comune, scrie sambata cotidianul sofiot Trud.

Ideea pentru unirea flotei si aviatiei din Romania si Bulgaria a fost formulata in urma cu doua luni si de fostul ambasador francez la Sofia, Etienne de Poncins. "Bulgaria trebuie sa ia o decizie cu privire la dezvoltarea fortelor sale navale si aeriene. De ce sa nu fie discutata si crearea unor forte comune ale Romaniei si Bulgariei?", a afirmat diplomatul intr-un discurs de ramas bun cu ocazia incheierii mandatului sau.

In ultimii ani, mai multi oameni politici si experti militari au declarat ca varianta cea mai ieftina pentru achizitionarea unor noi avioane de vanatoare de catre Romania si Bulgaria ar fi ca cele doua tari sa-si uneasca eforturile, cumparand acelasi tip de avioane, iar in acest caz intretinerea avioanelor si instruirea pilotilor vor costa mult mai putin.
sursa :http://www.ziare.com/europa/bulgaria/romania-si-bulgaria-flota-si-aviatie-militara-comuna-1058480

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu