vineri, 28 ianuarie 2011

ATENȚIONARE !

Pana in 2012 salariile militarilor si politistilor activi se vor alinia la salariile omologilor din tarile membre NATO.
In mod normal si pensiile noastre ar fi trebuit sa urmeze acelasi curs. Pentru ca legile noastre ocupationale 164/2001 si 178/2004 prevedeau cresterea pensiilor corespunzator cresterii salariale ale activilor. Este motivul pentru care legile noastre au fost abrogate, este motivul pentru care statutul nostru de militari in rezerva a fost anulat, este motivul pentru care suntem considerati civili (si ni se adreseaza fara grade cand ne ”felicita” de Anul Nou), pentru trecut, prezent si viitor in baza unei legi abrogate si care nu ne privea (19/2000).
Acesta este motivul pentru care luptam pentru statutul de militar si nu pentru cuantumul pensiei. Celor carora li s-au marit pensiile ”legal” cum au fost micsorate majoritatii, le atragem inca odata atentia ca:
· Odata civili, vom depinde exclusiv de punctul de pensie, care va putea fi redus in octombrie la 100 lei, de la 738,28 lei, pe motiv ca nu sunt bani;
· Noile legi prevad cuvantul “”regularizare”” ceea ce ofera Guvernului posibilitatea sa le ia din urma ceea ce le-a dat in plus acum.
Este motivul pentru care trebuie să ne implicăm în apărarea pensiilor dobandite pe baza acelorasi principii cuprinse in conventia pentru drepturile omului Protocolul 1, art. 1, 6, 14 : pensia este drept patrimonial, drept dobandit, si nici o pensie aflata in plata nu poate fi micsorata, pentru ca ar insemna discriminare.
Vă invit să fiți atenți la posibilele capcane ale pretinse OUG care ar trebui să înlocuiască caduca HG-ul 735 , și să încercați să vă dați nișye răspunsuri :
-se utlizează un nou termen:,,REVIZUIRE,, , care vine să înlocuiască sâcâitorul recalculare ?! Oare de ce ? Că doar n-o fi întâmplător ...
- se vorbește de ,,revizuire din oficiu,, și de ,,revizuire a pensiilor recalculate,, ! Oare de ce ?
-de ce credeți că apare , alaturi de
,,revizuirea din oficiu,, și posib1
-de ce credeti ca textul acestei ordonante intra in textul legii ? Oare de ce ?
-de ce trebuie aplicată , cu atâta grabă, această revizuire , în condițiile în care au acest nefericit guvern a recunoscut că nu e pregătit pentru aceasta ?
revin cu date suplimentare

Aici aveți ocazia să urmăriți mesajul micului boc , în legatură cu ordonanta în cauză
:http://www.gov.ro/declaratii-de-presa-sustinute-de-primul-ministru-emil-boc-la-finalul-sedintei-de-guvern__l1a112030.html

Oricum, e de belea fratilor...
zile mai bune !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu