sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Crin Antonescu: “când PNL va fi în Guvern va abroga L119/2010″

Interpelat de Antena 3 după adoptarea de către guvernul boc a OUG de completare a L119/2010, prşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că acest act normativ nu a îndreptat greşelile făcute prin aplicarea L119/2010 şi a HG735/2010 şi că acest nu are “cum să se îndrepte cu domnul Boc”.

“Aţi văzut cu toţii, ce harababură e chiar în mintea domnului Boc. Nu are habar câţi bani economiseşte bugetul prin toată această operaţiune, nu are habar câţi oameni, măcar cu aproximaţie, sunt afectaţi de aceste măsuri.” a precizat Crin Antonescu.

În declaraţia sa Antonescu a specificat, că “în calitate de preşedinte al PNL, angajez public faptul că, la prima ocazie la care PNL va fi în guvern, Legea 119 va fi abrogată, ca să terminăm cu toate aceste lucruri.”

În opinia lui Antonescu toată această dezordine şi batjocură şi umilire a unor instituţii care au importanţa lor în orice stat care se respectă, sub orice regim politic, ca armata, ca poliţia, ca serviciile speciale a început de la toată teoria domnului Boc privitoare la principiul contributivităţii.

“Da, există principiul contributivităţii, este foarte corect, dar mai există ceva, mai există un angajament al fiecărui stat pentru categorii speciale de instituţii, cum sunt armata, cum e poliţia, care se respectă în orice stat, sub orice regim. Cu alte cuvinte, în momentul în care un copil la 14 ani a plecat de acasă la liceul militar şi în momentul în care s-a angajat pentru toată viaţa lui activă la un destin profesional care presupune un regim special, de obligaţii, de privaţiuni, de interdicţii, de incompatibilităţi, dar, de asemenea, şi nişte drepturi speciale, statul nu are voie ca după ce acel om şi-a desfăşurat toată viaţa în aceste condiţii să încalce sau să denunţe unilateral acest contract. Aceşti oameni nu primesc pomană prin pensiile lor. Statul, şi în fond noi toţi, societatea, ne-am asumat – dacă vrem să mai avem armată, poate nu mai vrem să mai avem nici un fel de armată, nici un fel de poliţie – să plătim contribuţia pe care ei nu au plătit-o. Deci oamenii ăştia nu primesc pomană, ci sunt un drept al lor” a declarat Antonescu.

Acesta a completat: “Şi atunci 119 va fi abrogată, iar categoria pe care tot o introduce domnul Boc acolo ca să ostilizeze lumea împotriva acestor oameni, şi anume a pensiilor pentru parlamentari şi funcţionari parlamentari, poate să facă obiectul unei legi speciale prin care, într-adevăr, aceste categorii, parlamentarii, să nu beneficieze de astfel de pensii, dar ceilalţi cu siguranţă.”

sursa: Antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu