duminică, 30 ianuarie 2011

S-APROPIE ALEGERILE-ÎNCEP CONCESIILE :Procurorul general sare în ajutorul profesorilor

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a promovat un recurs în interesul legii, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru unificarea deciziilor judecătoreşti, în cazul salariilor profesorilor.

Concret, recursul vizează aplicarea Legii 221/2008, pentru aprobarea OG 15/2008, privind pretenţiile formulate de profesori, având ca obiect plata diferenţelor dintre drepturile salariale încasate şi cele cuvenite în baza acestui act normativ, începând cu data de 1 octombrie 2008, actualizate în funcţie de coeficientul de inflaţie până la data efectivă a plăţii.

"Instanţa de contencios constituţional a constatat neconstituţionalitatea actelor normative succesive prin care Guvernul a persistat în hotărârea de a nu lua în considerare prevederile Legii nr. 221/2008", îţi motivează Kovesi recursul promovat.


Legea 221/2008 prevede o creştere salarială de circa 33%, pentru profesori. Guvernul a emis, ulterior, mai multe acte normative de anulare a acestei legi, dar toate au fost declarate neconstituţionale. Profesorii au deschis, apoi, mii de procese în toată ţara, pe motiv că nu le-au fost acordate creşterile salariale prevăzute de Legea 221/2008.


ps Era cazul să găsească o soluție pentru a mai ,,stinge,, din presiunea comună militari-profesori &comp


zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu