duminică, 30 ianuarie 2011

INCREDIBIL ! Romania, tara cu cel mai mare risc de infometare din Europa

România are capacitatea de a hrani 80 de milioane de oameni pentru ca, la noi, graul rasare si daca nu-l semeni. O spune chiar ministrul Agriculturii Valeriu Tabara care sustine ca e imposibil ca tara sa fie lovita de o criza a alimentelor. Totusi, un raport al Bancii Central Europene plaseaza România pe locul 1 în Europa si pe locul 12 în lume într-un top al tarilor cu cel mai mare grad de risc de infometare. Românii ar muri de foame nu pentru ca nu ar mai exista grau, porumb sau zahar, ci pentru ca acestea ar ajunge la niste preturi foarte mari, pe care nu ni le am putea permite.

Lumea ar putea fi lovită în acest an de o criză alimentară puternică, avertizează experţii străini. Din contră, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, e optimist.

"România e imposibil să nu aibă grâu şi porumb. Şi dacă nu l-am semăna ar răsări", a declarat Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii.

"Cum să crească grâul singur? Nu creşte singur. Trebuie pus în pământ, trebuie ierbicidat, trebuie pământ băgat pe el, sunt o grămadă de cheltuieli. Sacul e 80 de lei şi ne trebuie 5 saci la un hectar", a spus un agricultor.

"Aparent toată lumea crede că grâul e o cultura simplă, nici pe departe. Suntem o ţară în care dacă grâul îţi cade din caruţă, rasare. Dar dacă răsare nu înseamnă că face şi producţie. O cultură reuşită, e o cultură libera de buruieni, care nu are agenţi patogeni şi care e liberă de dăunători şi insecte. Teoretic România are capacitatea de a hrăni 80 milioane de oameni, practic nu ştiu cum vom putea realiza", a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Concluzia aparţine tot ministrului Tabără. România ar putea intra într-o criză alimentară doar din cauza lenei. "Dacă moare de foame înseamnă că suntem nelalocul lui cu comportamentul şi nu vreau să vorbesc de lene, de lipsa de iniţiativă, de a nu crede că poţi să faci, ca în Romania trebuie să nu uiţi sa semeni uneori", a declarat Valeriu Tabără.

"Mergeti cu bine, cu sanatate, in vremurile care vor veni!" (urare getica straveche)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu