joi, 27 ianuarie 2011

Vezi care sunt cele mai COOL popoare ale lumii!

Pe ce loc crezi ca sunt romanii?

Vezi care sunt cele mai COOL popoare ale lumii! Pe ce loc crezi ca sunt romanii?
Vezi care sunt cele mai COOL popoare ale lumii! Pe ce loc crezi ca sunt romanii?

Este posibil ca un intreg popor sa poata fi caracterizat drept COOL? E corect sa spui ca o natiune este mai cool decat o alta? Raspunsul celor de la cnn.com la aceste intrebari a fost un "Da" categoric. Ei au realizat un top al celor mai cool 12 popoare din lume. Vezi care tari au intrat in top si spune-ne daca esti de acord cu clasamentul!

12. Turcii

Tara lor se intinde pe doua continente, oamenii care locuiesc acolo sunt foarte relaxati si toleranti in ceea ce priveste alte culturi, iar Istanbul este unul dintre cele mai pline de viata orase din lume. Ce nu este atat de cool, totusi, este preferinta multor turci pentru mustata.

11. Belgienii

E tara in care lucreaza cei mai multi birocrati ai Uniunii Europene, asa ca ne-am astepta ca belgienii sa fie foooarte plictisitori. Dar la ei se fac cele mai fine sortimente de ciocolata si cea mai buna bere. Cu asa simturi rafinate, belgienii ocupa locul 11.

10. Nepalezii


Oriunde ti-ai intoarce privirea in Nepal, n-o sa vezi pe nimeni grabindu-se nicaieri. Nepalezii sunt renumiti pentru calmul lor. Si totusi, aici s-au nascut temutii ghurka, unii dintre cei mai duri luptatori din lume.

9. Chinezii


Cu o populatie de peste un miliard, China are, cu siguranta, un procent important de oameni cool. Sunt harnici si perseverenti si, daca nu ar fi inclusi in acest top, hackerii chinezi s-ar supara, ar sparge site-ul si tot ar intra in lista, s-au amuzat editorii de la cnn.com.

8. Botswanezii


Muzica lor preferata este jazz-ul gumba-gumba (ce haios suna!) si un fel de hip hop foarte relaxat. Botswanezii sunt intr-o comuniune perfecta cu natura, avand in vedere ca tara lor adaposteste cea mai mare populatie de elefanti din Africa. Ce nu este deloc cool la ei este nivelul foarte ridicat al infectiilor cu virusul HIV.

7. Japonezii


Sunt dependenti de tehnologie si se imbraca extravagant. Masinile facute de ei sunt cele mai fiabile din lume. Ce nu e cool este ca populatia este intr-o continua imbatranire, iar tinerii nu mai sunt interesati sa faca sex.

6. Spaniolii


Il au pe Javier Bardem, iar asta e un mare plus. Sunt foarte veseli si detasati, doar traiesc intr-o tara cu clima temperata si mai au si deschidere la mare!

5. Americanii


Capitalisti, poluatori, razbunatori, grasi - sunt numai cateva din stereotipurile atribuite americanilor. Dar sa vedem si partea buna – rock&n&roll, filmele de la Hollywood, blue jeans, jazz, hip hop, surfing. Ce nu e cool deloc la americani: “fauna” din Wallmart, consumerismul, invaziile militare.

4. Mongolii


Au domesticit vulturii, care stau pe langa casele/colibele lor cum stau la noi porumbeii. Le place sa cante, sa fie nomazi si sa se bucure de viata.

3. Jamaicanii


Cool: muzica reggae, coafurile voluminoase si suvitele afro, modelate cu ceara. Deloc cool: homofobia si nivelul ridicat de criminalitate.

2. Singaporezii


Pasionati de tehnologie, singaporezii sunt pe locul 1 in lume in ceea ce priveste alfabetizarea digitala. Sunt atat de pasionati de calculator si de lumea virtuala, incat guvernul lor trebuie sa vina cu masuri pentru ca singaporezii sa nu uite sa faca sex in realitate!

1. Brazilienii


Fara ei, nu am mai avea festivalul de la Rio, plaja de la Copacabana, samba, nu ne-am fi bucurat de performantele lui Pele si ale lui Ronaldo. Veseli, cu o pofta imensa de viata, petrecareti, brazilienii sunt cea mai cool natiune de pe planeta, conform cnn.com.

Este o surpriza ca romanii nu sunt in topul celor mai cool popoare ale lumii, sau nu? Spune-ne parerea ta!

SURSA :http://www.protv.ro/stiri/cele-mai-cool-popoare-ale-lumii-ghici-pe-ce-loc-sunt-romanii.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu