vineri, 21 ianuarie 2011

RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE, BLOCATĂ DE JUSTIŢIE. Decizia ÎCCJ: Pensia este un drept partimonial

Pensiile militarilor nu vor mai fi recalculate, potrivit unei decizii irevocabile pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a respins recursul făcut de Guvern împotriva unei hotărârii a Curţii de Apel Cluj, prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Practic, în acest moment prevederile referitoare la calculul pensiilor potrivit principiului contributivităţii nu mai au nici o bază legală şi se revine la situaţia anterioară emiterii hotărârii de guvern. Cu alte cuvinte, militarii în rezervă vor beneficia în continuare de aceleaşi pensii speciale. Potrivit magistraţilor, pensia reprezintă un drept patrimonial care este garantat de Constituţie.

Decizia Înaltei Curţi a fost luată vineri şi se aplică pentru toate cadrele militare şi pentru toate celelalte categorii de funcţionari publici cu statul special în rezervă. Din acest moment, executivul nu mai are un temei legal pentru a dispune recalcularea pensiilor militarilor.


sursa :http://stiri.rol.ro/taierea-pensiilor-militarilor-ilegala-a-decis-inalta-curte-de-casatie-si-justitie-679606.html

Felicitari camarazilor din SCMD, colegilor din ANCMRR-sect 5 !

Toata reținerea pentru ANCMRR-central care, acum 2 zile , ne-a sfatuit sa avem rabdare că va da ministrul apararii un comunicat ...?!

În ceea ce privește meapeneul. să nu vă mire dacă acesta nu va veni cu vreun comunicat , nici măcar prin Frățilălălăilă ! Până ministrul g.o. va citi instrucțiunile portocalii pentru astfel de situații, va mai dura ceva timp !

la aceasta adresa puteti citi integral decizia ÎCCSJ :http://www.jurnalul.ro/usr/imagini/2011/01/21//147640-motivare-decizie-suspendare-hg-pensii.pdf

zile mai bune !

Un comentariu:

  1. Cred că a sosit timpul să ieşim din A.N.C.M.R.R. Bucureşti. Am fost prima Filială înfiinţată, să fim prima Filiala care se desprinde de acest mastodont,"condus" de tutankamoni,care ne fac de ruşine.

    RăspundețiȘtergere