miercuri, 26 ianuarie 2011

Raport oficial: pretul benzinei a fost marit nejustificat

Pretul carburantilor la pompa a fost crescut fara motiv, in 2010, fara legatura cu evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat. In plus, aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, spun autoritatile.

Concluzia rezulta din raportul intocmit in cazul producatorilor si distribuitorilor de benzina si motorina, aflat pe masa premierului si citat de Mediafax.

Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom (SNP), Rompetrol, LukOil, MOL si OMV.

"Piata pe care opereaza producatorii si distribuitorii de carburanti a suferit mutatii remarcabile concretizate in practicarea unor preturi mari la pompa, in conditiile in care categoriile de cheltuieli cu costurile de productie si distributie (cu exceptia TVA si accize) au ramas relativ constante sau au prezentat evolutii nesemnificative. Pe cale de consecinta, in mod normal din punct de vedere fiscal, aceasta situatie ar fi trebuit sa genereze profituri mult mai mari si, prin urmare, impozit pe profit mai mare, precum si TVA de plata majorata", se arata in document.

Verificarile efectuate au indicat ca, in cursul anului 2010, cand pretul la pompa a urcat cu aproximativ 20%, au existat mai multe situatii in care s-a declansat o crestere semnificativa a acestuia, iar analiza efectuata a indicat ca, in majoritatea cazurilor, scumpirile au fost efectuate concomitent, ca urmare a deciziilor consiliilor de administratie, la nivelul tuturor companiilor verificate, preturile de desfacere la pompa fiind aproape identice.

Citeste toate concluziile raportului oficial pe www.mediafax.ro

P. S. Acuma, că i-ati prins cu mâța-n sac pe benzinari, să vedeți replica portocalie...! Să te ții acum măsuri ,,dure,, , explicații dăștepte. Va urma vreo concluzie de tipul,, cu toate astea pretul carburantului nu poate să scada , decât prin vreo minune internațională,, și, printre ele, camuflată bine, vreo taxă suplimentară orange.

Știți, bre, ce am făcut noi acum ? I-am obligat să caute alte surse financiare , că vin alegerile așa că , doar din cauza noastră, nu se vor mai putea preocupa de iesirea țărișoarei noastre din această perpetuă criză ...Suntem bune doar să băgăm bețe-n roate, tui mama-măsii .Mai bine o lăsam naibii așa !

zile mai bine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu