marți, 25 ianuarie 2011

TERMENUL DE RECALCULARE A PENSIILOR MILITARE A FOST PRELUNGIT PANA LA 31 DEC 2011

Membrii coliţiei de guvernământ au decis, ieri, ca Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militarilor până la 31 decembrie 2011, a declarat, pentru Mediafax, deputatul UDMR Kelemen Hunor.
Kelemen a menţionat că membrii coaliţiei de guvernare nu au discutat şi aspecte tehnice legate de acest subiect în şedinţa de ieri.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a explicat că prelungirea termenului a fost necesară din cauza dificultăţilor de recalculare.
Videanu a precizat că în coaliţia de guvernare s-a făcut o informare de către primul-ministru şi ministrul Muncii legat de pensiile militarilor şi a reconfirmat faptul că nicio pensie sub 3.000 de lei nu va scădea.
Adriean Videanu a afirmat: 'S-a stabilit prelungirea termenului de recalculare a pensiilor până la 31 decembrie din cauza dificultăţilor de recalculare. Ştiţi, foarte mulţi nu şi-au depus cereri personale, neexistând o bază a reevaluării. Pe baza Legii 119, procesul va continua, urmând ca Guvernul să gă-sească soluţii de comun acord cu hotărârea de instanţă, astfel încât lucrurile să fie operabile'.
Prim-vicepreşedintele PDL a apreciat că, 'la nivel de principiu', într-o săptămână-două 'lucrurile se vor clarifica la nivelul Guvernului'.
Întrebat dacă s-a discutat despre vreo modalitate de calcul, Adriean Videanu a spus că 'nu se intră în detaliu într-o şedinţă a coaliţiei'. 'Urmează ca ministerele Apărării, Internelor, SRI, SIE, împreună cu Ministerul Muncii, să stabilească toate aceste detalii tehnice', a mai spus Videanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu