luni, 17 ianuarie 2011

Guvernul vine cu o noua taxa: 400 RON pe hectarul nelucrat




Guvernul vine cu o noua taxa: 400 RON pe hectarul nelucrat

Guvernantii s-au gandit la o noua taxa, sub forma unui impozit pe terenurile nelucrate. Vestile proaste au fost comunicate de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, in cadrul unei interventii la Realitatea TV. La auzul acestor noi reglementari, sindicatele din agricultura au declarat ca impozitarea trebuie insotita si de masuri suplimentare.

"Am pregatit un nou tip de impozitare, care va fi o decizie politica, nu poate fi decizia unui minister. Impozitul va fi pentru terenurile nelucrate, 400 de RON pe hectar. Impozitarea va fi introdusa in momentul in care legea este introdusa fie ca Ordonanta sau lege in Parlament. Am avut doua situatii statistice: 1,1 milioane hectare nelucrate au fost comunicate de Directia Generala pentru Agricultura, 1,3 milioane hectare de la APIA", a subliniat Adrian Radulescu.

Reprezentantii sindicatelor agricole spun ca masura impozitarii terenurilor nelucrate este insuficienta pentru a dezgheta agricultura aflata in impas. "Impozitarea trebuie sa faca parte dintr-un pachet mai larg. Daca se va lua doar aceasta masura, nu va avea niciun efect", a declarat Stefan Niculae, presedintele Federatiei Agrostar.

sursa :http://www.manager.ro/articole/taxe-si-impozite/guvernul-vine-cu-o-noua-taxa:-400-ron-pe-hectarul-nelucrat-2318.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu