sâmbătă, 8 ianuarie 2011

MODIFICARI ALE STATUTULUI CADRELOR MILITARE

Guvernul a adoptat din nou un proiect de modificare a Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare care prevede în esenţă posibilitatea cadrelor militare care întâmpină greutăţi familiale de a refuza participarea la misiuni în afara ţării în anumite situaţii.

Conform actului normativ, care consfințește obligativitatea participării la misiuni externe in teatre de operatii a tuturor militarilor, nu numai în cazul SGV-ilor, se precizează si faptul că pot să nu participe la misiuni în afara teritoriului statului român cei care formează o familie monoparentală, sunt întreţinători unici de familie sau sunt în situaţia în care soţul este grav bolnav, încadrat în gradul I sau II de invaliditate. Aceeaşi regulă se aplică dacă ambii soţi sau fraţi ar urma să participe la misiune în aceeaşi perioadă şi nu-şi exprimă acordul în acest sens sau dacă unul sau ambii părinţi sunt invalizi şi nu pot fi întreţinuţi de alt membru al familiei.

De asemenea, în actul normativ aprobat de guvern, se modifică şi limita de vârstă până la care personalul din Ministerul de Interne şi SPP poate activa, respectiv 55 de ani pentru ofiţeri cu grade superioare, inferioare, maiştri militari şi subofiţeri şi 60 de ani pentru generali şi amirali.

Nu în ultimul rând, se pare că generalii devin demnitari ai statului român ! Acu să vezi ce mișto va fi în armata românească...

Vezi aici proiectul ce a stat la baza acestei decizii -http://roarmy.ro/eveniment/wp-content/uploads/2010/09/modificare-legea-80.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu