luni, 10 ianuarie 2011

Sistem revoluţionar de camuflare a blindatelor


După apariţia primelor fotografii cu avionul „invizibil” al chinezilor, oamenii de ştiinţă britanici au anunţat că tancul „invizibil” va fi gata in cel mult cinci ani.

Potrivit The Telegraph, vehiculele de luptă vor fi realizate cu ajutorul tehnologiei cunoscute sub denumirea de „e-camouflage”, care generează un fel de „cerneală electronică”. În combinaţie cu senzorii electronici ataşaţi, aşa-numita cerneală va proiecta imaginea de fundal pe suprafaţa exterioară a tancului.

În acest fel, maşina de luptă se va camufla perfect în orice fel de mediu şi va fi practic invizibilă. Spre deosebire de camuflajul obişnuit, cel electronic îi va permite tancului se se camufleze în orice fel de mediu.

C

Programul este dezvoltat de firma BAE Systems. Cercetătorii de la BAE speră ca sistemul să poată fi utilizat de britanici în sudul Afganistanului, cel mai probabil experimental, lucru ce va permite dezvoltarea şi pregătirea acestuia pentru conflictele viitoare.

Conceptul a fost dezvoltat ca parte a Programului de vehicule protejate ale viitorului, ceea ce oamenii de ştiinţă cred, că va transforma modul de ducere a conflictelor în viitor. Programul prevede realizarea a şapte tipuri diferite de vehicule militare, atât cu echipaj cât şi fără pilot, care vor fi echipate cu o mare varietate de arm, vehicule aeriene fără pilot sau roboţi care pe câmpul de luptă vor fi capabili să efectueze misiuni periculoase, marcarea cîmpurilor minate clare şi extragerea militarilor răniţi de sub focul inamicului.

sursa:http://www.ziuaonline.ro/economic/itac/8611-dupa-avionul-invizibil-al-chinezilor-britanicii-anunta-ca-tancul-invizibil-va-fi-gata-in-cinci-ani.html ; telegraph.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu