vineri, 14 ianuarie 2011

Top 10 Cele mai raspandite idei preconcepute

Ne tragem sau nu din maimuta, era sau nu era scund Napoleon, ce credea Cristofor Columb despre forma Pamantului, cine a inventat de fapt becul electric, cat de innebuniti sunt soriceii dupa branza sunt cateva dintre numeroasele intrebari la care am primit raspunsuri eronate la scoala, pe care nu ne-am gandit niciodata sa le contestam veridicitatea. Iata ca a sosit momentul sa o facem!

1. Einstein avea note proaste la scoala
Generatii intregi de copii au fost incurajati sa creada acest neadevar. Laureatul premiului Nobel era briliant, mai ales la stiintele exacte.

2. Soarecii sunt innebuniti dupa branza

De fapt, soriceilor le plac dulciurile, asa ca daca vrei sa le faci o placere, ofera-le cereale, de-alea pentru micul dejun, unt de arahide sau ciocolata.

3. Napoleon era scund

Masura, de fapt, 1,70 m, inaltimea medie in perioada in care a trait (15 august 1979 - 5 mai 1821), secolele XVIII/ XIX.

4. Thomas Edison a inventat becul

El a fost unul dintre cei mai mari inventatori, insa becul nu a fost inventat de el ci de britanicul Joseph Swan in 1878.

5. Lemmings se arunca de pe stanci ca sa se sinucida

De fapt, aceste specie de rozatoare mici cand sunt disperati in cautare de hrana sar de pe stanci in mare, insa in niciun caz nu este vorba despre o sinucidere in masa.

6. Apa curge diferit in cele doua emisfere

Nu, nu este adevarat.

7. Oamenii au evoluat din maimute

Darwing, nu a spus de fapt asta. El a afirmat ca noi, oamenii, maimutele si cimpanzeii am avut la un moment dat un stramos comun, candva, o lunga perioada de timp, cumult timp in urma.

8. Vikingii purtau casti cu coarne

Se presupune ca vikingii erau ingropati cu castile lor si cu coarnele din care beau, astfel incat atunci cand au fost descoperite morminte lor s-a presupus ca aveau casti cu coarne.

9. Cristofor Columb credea ca pamantul este plat

Adevarul este ca temerarul navigator care a descoperit America pe 12 octombrie 1492 habar nu avea cat de mare este planeta noastra si in nici un caz nu avea cum sa isi faca griji ca ar putea cadea de pe ea.

10. Diferite parti ale limbii detecteaza gusturi diferite

Pe limba exista numeroase papile gustative si unele dintre ele sunt mai sensibile decat altele si nu sunt impartite in zone bine delimitate.

sursa :http://www.protv.ro/stiri/10-idei-preconcepute.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu