vineri, 4 martie 2011

AFARĂ-I VOPSIT GARDU ȘI-NĂUNTRU-I LEOPARDU : Europarlamentarii și-au mărit singuri leafa cu 1.500 de euro deși Europa e sufocată de criză...

Europarlamentarii au decis creşterea cu 1.500 de euro a indemnizaţiei lunare pentru cheltuielile de personal şi administrative, o decizie similară fiind luată şi anul trecut, în ciuda austerităţii la scară largă din ţările membre UE, informează EUObserver.

Decizia a fost luată joi, 3 martie, de către membrii Comisiei pentru bugete a Parlamentului European şi constă în creşterea bugetului general al legislaturii cu aproape 13,25 milioane de euro în 2011.

Europarlamentarii din grupurile Partidului Popular European (PPE, creştin-democrat) şi Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) au susţinut creşterea propusă, în timp ce alte grupuri au considerat decizia a fi nejustificată.

Europarlamentara germană din grupul Verzilor, Helga Trupel, a declarat că membrii Parlamentului European 'nu mai sunt la curent cu realităţile fiscale' şi 'trimit un semnal complet greşit' cetăţenilor UE. Europarlamentarul portughez Miguel Portas (GUE/NGL), de extremă stânga, a numit decizia 'greşită'.


Susţinătorii deciziei afirmă că fondurile alocate în plus vor permite angajarea unui personal adiţional, necesar pentru a face faţă volumului de muncă în creştere, datorat noului Tratat de la Lisabona, în vigoare de la 1 decembrie 2009.

'Nu îmi pot îndeplini îndatoririle politice şi de control dacă nu am la dispoziţie mai mulţi angajaţi', a declarat europarlamentarul german de centru-dreapta, Ingeborg Grassle.

Europarlamentarii sunt plătiţi cu 7.956,87 euro pe lună, înainte de impozitare, şi mai primesc câte 300 de euro pentru fiecare zi în care lucrează la Bruxelles sau Strasbourg. În plus, primesc o indemnizaţie de 19.709 euro pentru cheltuieli de personal şi administrative, iar decizia de joi va creşte această cifră.

Liderii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei au cerut, anul trecut, impunerea unor limite asupra cheltuielilor UE, iar o solicitare de mărire a bugetului Uniunii pe anul 2011 a fost înjumătăţită, în cele din urmă, de statele membre.

SURSA: Agerpres

zile mai bune ! cam ca ale lor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu