miercuri, 30 martie 2011

D-ALE NOASTRE , OLTENEȘTI !

Draganestenii organizeaza "miting in limba romana!"

Locuitorii orasului vor iesi miercuri in strada pentru a protesta impotriva ministerului condus de udemeristul Cheke Attila
Primarul liberal Sorin Ghiţă a declarat pentru GO că va chema drăgăneştenii la un miting în stradă ca formă de protest împotriva deciziei ministerului Sănătăţii de a include Centrul de Sănătate Drăgăneşti Olt pe lista celor 67 unităţi sanitare care se vor transforma în cămine de bătrâni.
Potrivit lui Sorin Ghiţă, decizia de a transforma Centrul de Sănătate într-un cămin


CNAS în prag de faliment

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a declarat că în absenţa unui control la consumul de medicamente există un risc foarte real de faliment în următorii doi-trei ani.

Declaraţia preşedintelui CNAS n-ar trebui să surprindă, din moment ce sistemul românesc de sănătate încă se bazează pe raţionamentul eronat „de la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi”. Dictonul socialist dublat de retorica politicianistă a „reformei sistemului public de sănătate”, care apare inevitabil în campaniile electorale, formează un cocktail mortal pentru pacient, literalmente vorbind.

Dacă până acum medicii aveau „dreptul la autonomie profesională”, de-acum înainte vor fi limitaţi prin lege să acorde medicamente compensate în cuantumuri valorice predefinite de către autorităţile statului. Ceea ce se traduce printr-o limitare a corupţiei. Însă chiar şi această măsură, aparent benefică, poate genera stimulente perverse extrem de nocive. Spre exemplu: dacă un doctor de familie împărţea lunar 10 medicamente compensate (cifrele nu reflectă realitatea, au doar funcţie orientativă), iar după stabilirea plafonului obligatoriu va putea acorda doar jumătate, o consecinţă practic inevitabilă va fi şpaga. În condiţiile în care cei mai mulţi pacienţi chiar au nevoie de medicamentaţie, iar viaţa unora e strâns legată de tratament, asta înseamnă că vor fi dispuşi să facă sacrificii mari pentru a obţine produsul dorit...

Distrigaz Sud, acuzată că umflă facturile la gaze după o reţetă patentată în Franţa !
O asociaţie de locatari s-a trezit cu o factură mult umflată de GDF SUEZ Energy Romania (fosta Distrigaz Sud) care a adăugat la consumul indicat de contor un altul arătat de un dispozitiv care nu mai fusese citit de 4 ani. Pe scurt, „fură asociaţia de locatari pe faţă”, înregistrând cantităţi suplimentare de gaze consumate fără o bază contractuală. Totul, prin intermediul unui dispozitiv numit convertor de temperatură care a fost instalat de distribuitor cu mai mult timp înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu