luni, 28 martie 2011

SE PREFIGUREAZĂ O NOUĂ CRIZĂ ECONOMICĂ ?

Analistii Fondului Monetar International anticipeaza ca sistemul financiar mondial ramane neputincios in fata unei noi crize economice.

Analiza lor pesimista este cuprinsa intr-un document emis la Washington, in care unele corporatii sunt calificate drept principali atentatori la stabilitatea sistemului financiar mondial.

Potrivit Deutsche Welle, aprecierile Fondului sunt prezentate ca propuneri de discutie, dar nu pot fi trecute cu vederea din moment ce au girul economistului sef al FMI, Olivier Blanchard, si pe cel al sefului departamentului pentru piete de capital, Jose Vinals.

Analiza FMI releva ca, in nicio tara, nu exista vreun model de restructurare a gigantilor financiari in cazul unei noi crize.

Singura asa-zisa solutie este cea deja aplicata si de SUA si de Europa: pasarea notei de plata contribuabililor.

Asadar, cele mai multe state nu au invatat nimic din actuala criza, facand schimbari prea putine in structurile financiare. Prin urmare, FMI crede ca se impune gasirea unor metode de reducere a complexitatii structurii corporatiilor si de a le imbunatati structura de capital.

sursa :http://www.manager.ro/articole/financiar-bancar/sistemul-financiar-n-ar-avea-leac-pentru-o-alta-criza-6104.html

PS Și noi care d-abia începusem s-o dibuim p-asta, pregătindu-ne plenar s-o îmblânzim cumva, adaptând-o și adaptându-ne...Totuși, rămâne întrebarea : care contribuabili ?! Ăștia cocoșați deja de poveri ?

Totuși, români fiți vigilenți pentru a putea fi primitori, conform legendei ! Ar fi păcat și împotriva tradiției ca EA să vină pe la noi și noi nici să nu ne dăm seama...


ZILE MAI BUNE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu