miercuri, 16 martie 2011

Avram Iancu, "spânzurat" la Miercurea Ciuc de extremiştii maghiari


Extremiştii maghiari din Plutonul Secuiesc, organizaţie extremistă afiliată Gărzii Maghiare, au organizat ieri, la Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, o manifestăţie publică în care l-au "spânzurat" pe Avram Iancu, liderul moţilor care au luptat în 1848-1949 cu trupele maghiare conduse de Kosuth Lajos.
Membrii Plutonului Secuiesc „l-au condamnat” ieri pe Avram Iancu pentru atrocitățile comise în timpul revoltei din 1848-1849

Potrivit blogului lui Csibi Barna, liderul Plutonul Secuiesc, ieri, la ora 17.00, a avut loc la Miercurea Ciuc, la intersecţia străzilor Majlath Gusztav Karly şi Petofi Sandor o minisesiune de comunicări legate de evenimentele dini 1848-1849.

"În cadrul acestei sesiuni de comunicări s-au putut vedea secvenţe din genocidul comis cu o sălbăticie animalică de răzvrătiţii moţi conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra şi Axente Sever. Victimele acestora au fost civili, bătrâni, femei şi copii. Au fost expuse ilustrate cu aceste atrocităţi sub care se puteau observa tăbliţe pe care se putea citi «din atrocităţile valahilor». Pentru crimele şi genocidul pus la cale de Avram Iancu acesta fost condamnat la moarte, sentinţa fiind executată pe loc", se arată pe blogul lui Csibi Barna.

ps Sa rememoram , doar dinspre 90 încoa:

1. Poarta doliu cand este ziua noastra nationala;
2. Intoneaza imnul ungariei pe teritoriul nostru cu orice ocazie, de parca am fi in ungaria;
3. Parlamentul ia liber de ziua ungariei;
4. Cer autonomie culturala;
5. Pretind autonomie teritoriala;
6. Contesta Tratatul de la Trianon;
7. Vor euroregiuni;
8. Vor ( și vor avea curând) o lege a minoritatilor;
9. Il spanzura simbolic pe Avram Iancu, atacand simbolurile noastre.
10. Vor cetățenie ungară etc etc etc...
Intrebarea este: DE FAPT CE VOR ungurii si ce vor maghiarii din tara noastra?…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu