marți, 29 martie 2011

LA ZI ÎN ANCMRR

Din culisele sedintei Consiliului Director al ANCMRR ( 25 martie 2011)
- ședința nu a fost onorată de niciun reprezentant al președinției, guvernului, ministerului apărării, darămite de vârfurile acestor instituții, parte din ei președinți de onoare sau patroni spirituali ai acestei structuri asociative !
-revine, obsesiv ,ca un leitmotiv, teama conducerii centrale că ,,forțe obscure vor să acapareze ANCMRR-ul,, !?
-membrii asociației sunt atenționați în legătură cu ieșirea acestora în media, în probleme specifice pensionarilor militari , fiind învitați să se abțină...!?
-conducerea asociației recunoaște că nu poate fi mai vocală la adresa conducerii ministerului apărării în cazurile în care sunt aplicate măsuri ,,ilegale, abuzive,, , întrucât suntem la mâna ministerului !?
-având în vedere faptul că cea mai mare parte a membrilor ANCMRR este mulțumită de prevederile OUG 1/2011, conducerea centrală gândește să-și schimbe strategia, chiar să se retragă din proces, în speța în cauză...
Reprezentantul Casei Sectoriale de Pensii Militare precizează :
-Casa Sectorială de Pensii Militare a fost, în sfârșit, înființată în condițiile HG 233 ( vezi Mof 205/24.03. 2011 )
-au fost înregistrate, la această instituție, 18 000 de contestații în legătură cu deciziile de pensionare anterioare OUG 1/2011, precum și 30 în legătură cu decizii ce țin de ordonanța menționată !
-procesul de recalculare-revizuire se va încheia la 31 12 2011, ordinul sefului SMG prevăzând doar masuri de optimizare a procesului respectiv !?
-va fi corectată eroarea în baza căreia nu au mai fost trecute pe doc ce privesc pensiile militare gradul fostului militar în cauză !
Alo, anecemerereule central, cum se poate justifica :
- că nimeni ,,de sus,, nu a catadicsit să vă bage în seamă cu ocazia acestei ședințe ?!
- că evoluția numerică a membrilor asociației este în regres , în schimb numărul membrilor de sindicat a înregistrat , realmente, o explozie ?!
-că la capitolul ,,realizări,, nu ați punctat nicicum ?

P.S. 1 În curând , membrilor anecemere, li se va propune un model deosebit de botniță ce va putea fi purtată chiar și acasă . Nu pot băga mâna în foc dacă aceasta va fi portocalie sau de altă culoare...Materialul va fi unul rezistent, de import (China, Belarus,Transnistria).
Cert este că vor fi procurate prin MApN, gratuit (intermediar ANCMRR central) . Pentru a se evita complicațiile în situația în care acestea trebuie schimbate ( perimate fizic , pierdere,motiv de culoare, înzăbrelire mai completă, îngrășarea peste măsură a purtătorului etc ), botnițele vor purta ștanța MApN aplicată în zona centrală a frunții precum și semnătura președintelui ANCMRR, aplicată pe botniță în zona care ascunde punctul de împreunare a buzelor !

P.S. 2 În așteptare, botniță tip FILIALĂ...Deocamdată se experimentează prin Argeș, parcă Bihor și undeva prin Moldova . Se încearcă de ceva timp și pen tru Olt , însă măsura trimisă s-a dovedit a fi prea mică, motiv pentru care se mai lucrează...

P.S.3 Dar chiar așa nene anecemerere central, să convocați o așa grandioasă ședință , mai degrabă, pentru a înfiera sindicatul cadrelor militare disponibilizate ?
Pe când o să vorbiți și despre realizări, domnilor generali ?! Domnilor, intențiile nu le mai contabilizăm demult , pentru simplul motiv că nu prea mai avem pe ce ! Nu ne-a mai rămas hârtie, decât d-aia igienică...

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu