marți, 22 martie 2011

DIN CICLUL ,,TUȘEȘTI MULT -TRĂIEȘTI MULT !;

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt, Viorel Rădulescu : „Vom cere suspendarea din activitate a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”

Un număr de 189 de medici de familie olteni, dintr-un total de 240, au decis că nu vor semna contractele-cadru pe 2011. Potrivit medicului Viorel Rădulescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt, la Adunarea Generală a Medicilor de Familie, ce va avea loc joi, se va cere suspendarea din activitate a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.


Situaţie critică pentru medicii de familie olteni, viitor sumbru pentru pacienţii lor. Medicii sunt hotărâţi să nu semneze contractele–cadru pe 2011. „În urma întâlnirii pe care am avut-o vineri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Andrei Iordache, ne-a promis sprijinul său. Vom avea şi o întâlnire cu prefectul judeţului. La Olt, 189 din cei 240 de medici de familie au decis că nu vor semna contractele-cadru pe 2011. Noi o să luăm o poziţie la Adunarea Geneală a Medicilor de Familie, de joi, şi vom cere suspendarea din activitate a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, pe motiv că, deşi este medic, nu a profesat nici măcar o zi. Condiţiile prevăzute prin contractul-cadru şi lipsa de dialog au dus la această situaţie. Nu de la medicii de familie se fac economii în sistem. Nu-i interesează ce se întâmplă, nu-i interesează soarta pacientului. Se va ajunge la situaţia în care bolnavii cronici vor ajunge la urgenţe şi numărul cazurilor va creşte, în loc să scadă”, a declarat Viorel Rădulescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt. „Vom decide în funcţie de ce se stabileşte la Adunarea Generală a Medicilor de Familie şi a Colegiului Naţional al Medicilor, de joi”, a conchis acesta.
SURSA :http://www.evdo.ro/eveniment/Sanatate/vicepresedintele-colegiului-medicilor-olt-viorel-radulescu-vom-cere-suspendarea-din-activitate-a-presedintelui-casei-nationale-de-asigurari-de-sanatate.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu