luni, 7 martie 2011

RUGA pentru EA

RUGĂ pentru EA

Sfinte Dumnezeule, ai avut o inspiraţie cu adevărat divină când ai făcut din EA creaţia Ta favorită. De aceea mă rog Ţie să nu-i spui niciodată NU atunci când stă de vorbă cu Tine, să nu o afuriseşti şi să nu o condamni atunci când luptă pentru a-şi apăra valorile în care crede.

Lasă-i, Doamne, perseverenţa şi forţa de a înfrunta nedreptăţile, delicateţea care o face atât de puternică, sărutul care vindecă totul, de la genunchiul învineţit până la inima rănită, lacrimile prin care îşi exprimă sincer dragostea şi suferinţa, singurătatea şi orgoliul, jalea şi trădarea.

Întăreşte-o, Doamne, pentru ca EA să rămână veşnic aceeaşi minune care iubeşte fără să ceară nimic în schimb, care cântă atunci când ar vrea să plângă, care surâde când ar trebui să ţipe, care plânge când este fericită şi râde când este nervoasă. Numai EA poate face totul cu doar două mâini, numai EA îşi poate rupe de la gură pentru ca familia ei să nu sufere şi numai EA se poate vindeca singură de orice boală, muncind din zorii zilei până noaptea târziu.

Iubeşte-o, Doamne, aşa cum şi noi, bărbaţii, o venerăm pe EA, făptura gingaşă lângă care am simţit primii fiori ai iubirii de adolescent, căreia i-am scris emoţionaţi primele versuri înflăcărate de dragoste şi în faţa căreia am îngenuncheat întrebând-o dacă vrea să ne fie alături până ce moartea ne va despărţi.

Ocroteşte-o, Doamne, pe EA, tânăra mamă care ne-a făcut să ne simţim în al nouălea cer acordându-ne privilegiul de a asculta cu urechea lipită de pântecu-i roditor miracolul vieţii. Înţelege-o pe EA, partenera noastră, atât la bucuriile anilor de convieţuire în cămăruţa strâmtă care pare un palat când EA ne zâmbeşte fericită, cât şi la inerentele supărări când nu acceptă un „nu” ca răspuns dacă ea crede că există o soluţie mai bună, şi mai totdeauna are dreptate.

Doamne, dacă nu ar fi fost EA, frumoasă şi ispititoare, acolo în grădina cu merele interzise, noi, urmaşii lui Adam, am fi rămas singuri şi neîmpliniţi. Tocmai de aceea, măcar în fiecare zi de 8 martie, trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem: fără EA, fără femeia iubită, fără femeia soţie şi mamă, fără femeia bunică, noi bărbaţii şi-atât, nu am fi ceea ce suntem, iar viaţa noastră fără dragostea lor ar fi asemenea unui an fără primăvară.

Dă-ne, Doamne, nouă bărbaţilor, zile să le simţim aproape, să fim părtaşi la bucuriile lor atunci când radiază de fericire vorbind de nunta copiilor şi despre reuşita lor în viaţă. Dă-ne căldura prin care să le alinăm şi noi lor suferinţele cu un sărut şi o îmbrăţişare când li se frânge inima la moartea unei persoane apropiate. Dă-ne armonia vieţii în doi, fă din ea reţeta vieţii noastre de zi cu zi pentru că altfel noi, bărbaţii, vom fi tot mai singuri pe lume şi cu siguranţă neîmpliniţi sufleteşte.

Dacă nu ar fi fost EA, sursă de inspiraţie şi muză a unor bărbaţi de geniu, lumea noastră ar fi fost mult mai săracă spiritual pentru că am fi trăit fără să admirăm zâmbetul enigmatic al Giocondei, fără să citim poeziile de dragoste dedicate de Mihai Eminescu Veronicăi Micle sau fără a asculta melodiile dedicate EI: „Iubesc femeia”, „Zaraza”, „Sub balcon eu ţi-am cântat o serenadă”, „Frumoasa mea, eu te ador”, „Mi-e dor de sărutarea ta”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara” ori „Femeia, eterna poveste”.

Dacă nu ar fi fost EA, nu ar fi fost posibilă apariţia unei mulţimi de aforisme despre dragoste, căsătorie şi relaţia în cuplu, precum:

„De la femei vine lumina.” (Louis Aragon);

„Dintre oamenii cu adevărat liberi, femeile sunt libere şi adorate.” (Antoine de Saint-Just);

„Dumnezeu nu a făcut alimente albastre. El a rezervat albastrul pentru cer şi pentru ochii unor femei”. (Alphonse Allais);

„Femeia este tot ce îşi doreşte bărbatul şi niciodată nu este de ajuns.” (Simone de Beauvoir);

„Femeia este pământul care oferă speranţe recoltelor.” (Roger Besus);

„Dragostea înfrumuseţează femeile, femeile înfrumuseţează dragostea.” (Anne Bernard);

„Fericirea este poezia femeilor.” (Honore de Balzac);

„Pasiunea naşte fericire şi complice îi este femeia. Femeia este şansa fericirii.” (Jacques, conte de Bourbon-Busset);

„Nu aştepta nimic de la femeie. Oferă-i pur şi simplu dragoste din dragoste. Este asigurarea că vei primi totul şi ceva în plus...” (Johanne Hauber- Bieth);

„O singură femeie îndrăgostită este de ajuns pentru a umple cerul şi pământul.” (Christian Bobin);

„Cu femeile ne împărţim plăcerea, ele ne dublează neliniştea şi ne triplează cheltuielile.”(OscarWilde); „Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, mai ales când rămân văduve.” (Clemenceau).

Dă-ne, Doamne, înţelepciunea de a face pentru EA, femeia de lângă noi, tot ce ne îndemni Tu, iar de 8 Martie şi în fiecare zi, învaţă-ne să-i prindem în păr raze de soare, să-i aşternem la picioare petale de trandafir, să-i punem în palmă sufletul nostru de bărbaţi imperfecţi şi să o implorăm să rămână pentru totdeauna mireasa vieţii noastre, zâna bună din poveştile pe care le spunea copiilor noştri şi sprijinul nostru permanent.

Dă-ne, Doamne, inimă cu care să o asigurăm de dragostea noastră pământeană şi minte cu care să-i spunem zilnic, prin cuvinte simple şi gesturi sincere, că pentru noi este numai una, de neînlocuit şi că aşa va rămâne pentru totdeauna.

Dă-ne, Doamne, puterea de a o convinge să rămână toată viaţa alături de noi pentru că... dacă EA nu e, nimic nu e.

Primeşte Doamne şi glasul rugăciunii mele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu