marți, 22 martie 2011

Ştefan Andrei despre Gaddafi: Au vândut pe nimic drepturile noastre asupra petrolului din Libia

Fostul ministru de Externe din perioada lui Ceauşescu, Ştefan Andrei, a vorbit în România Liberă despre cum a pierdut România acest teren în Libia: "După 22 decembrie 1989, ai noştri au vândut tot, numai nisipul şi vrăbiile nu. Au vândut şi drepturile noastre asupra petrolului din Libia unei firme spaniole. Firma a plătit două rate către statul român, din totalul de 200 milioane dolari. Între timp, s-a privatizat Rompetrolul, o porcărie ordinară. Nu ştiu cine a hotărât asta, nu ştiu cine a luat comisionul, cert e că s-a vândut Rompetrolul cu activul şi pasivul".

"Pentru că a treia rată, şi ultima, care trebuia vărsată la stat, a fost vărsată Rompetrolului, la care a devenit proprietar între timp Patriciu. Rompetrolul privatizat a luat cele 70 milioane dolari, care trebuiau să intre în bugetul statului. Am făcut rafinăria de la Banias, în Siria. S-a privatizat Industrial import-export cu activul şi pasivul, iar banii în loc să intre la bugetul ţării au intrat la această întreprindere de comerţ exterior privatizată. Am făcut vagoane pentru Sri Lanka, tot aşa", a declarat fostul ministru.


sursa :http://www.realitatea.net/dinu-patriciu-despre-terenul-daruit-de-gaddafi-lui-ceausescu-urmareste-live_816192.html

P.S. Și când te gandești ca acum puteau fi obtinute venituri de 1000 de ori mai mari....Dar nu la fel am facut si cu terenurile din Kazahstan când cu afacerea cu Rompetrolul ? Cine si cat o fi luat comisioanele ?! Așa o fi făcut don Patriciu primul milion ? Dar o fi numai el, săracul ?

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu