miercuri, 16 martie 2011

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo spune că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie a secuilor.


Preşedintele Parlamentului Ungariei a spus că dorinţa de obţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc va avea întotdeauna sprijin din partea Guvernului maghiar.

"Cererea autonomiei din punct de vedere moral mi se pare corectă şi modernă. Nu doar oamenii din ziua de astăzi cer autonomia, ci este viitorul naţiei şi voinţa Divinităţii", spune preşedintele Parlamentului ungar Kover Laszlo.

Oficalul maghiar susţine că secuii din afara graniţelor Ungariei îşi cer ,,doar drepturile'' care li ,,se cuvin în mod firesc". Preşedintele Parlamentului Ungariei i-a îndemnat pe maghiari să aibă încredere în "succesul politicii naţionale". Kover Laszlo a primit la Târgu-Mureş premiul "Gabor Aron" pentru sprijinul acordat secuimii. Înaintea ceremoniei, câteva sute de persoane au mărşăluit prin oraş cu făclii şi lumânări aprinse pentru a comemora maghiarii executaţi în 1848.

Kover Laszlo a fost unul dintre iniţiatorii Legii privind cetăţenia ungară. Oficialul maghiar s-a întâlnit anul trecut, la Budapesta cu membrii Consiliului Naţional Secuiesc. Kover a declarat atunci că demersurile semnatarilor referendumului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc sunt justificate.

PS Care o fi cauza pentru care , până la această oră, nici presedintele Romăniei nici ministrul de externe nici...nici din guvernul acestei nefericite țări, nu au avut vreo reacție în legătură cu cele de mai sus ?! Ce naiba o cuprinde recentul protocol PDL-UDMR de-i prizonierează așa de rușinos pe conducătorii noștri ? Aici o fi miza ?
zile mai bune !dar, atenție !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu