miercuri, 9 martie 2011

CARACALUL... ÎN PAS CU VREMURILE ? !

(...)D-le primar, ce înseamnă firma Yazaki pentru comunitatea caracaleană?
În luna august 2010, societatea multinatională Yazaki a vizitat mai multe localităti din tară, pentru a realiza o constructie sau a închiria spatii în vederea producerii cablajelor pentru industria de automobile si, în mod special, si pentru Ford. În luna septembrie 2010, eu, împreună cu d-na Diana Dinoiu, omul care i-a închiriat firmei Yazaki spatii la Romanita, am fost invitati la Ploiesti, la firma Yazaki, unde lucrează peste 3000 de muncitori. Înainte de a vizita fabrica, liderii Yazaki ne-au comunicat că au preferat Caracalul pentru modul în care administratia locală si, respectiv, d-na Dinoiu (consilier local), s-a comportat fată de dumnealor, dar si pentru faptul că în zonă vor găsi personal de muncă, în special feminin. Din octombrie-noiembrie, au început recrutările unor oameni, care-au dorit si doresc să se încadreze în această firmă.
Prima serie de oameni a plecat la specializare, la Ploiesti, în data de 6 decembrie. Au plecat în mai multe etape, în total sunt 210 oameni care au fost recrutati. Primii 130, după cum ati văzut, au venit la Caracal si lucrează în două schimburi. Se vor organiza, din două în două săptămâni, încadrări de personal, dar cifra care va fi în final, va depăsi 1000 cu sigurantă, după spusele dumnealor, câteva mii. Oricum, în luna iunie, după cele discutate cu conducerea Yazaki, se va face inaugurarea oficială si se vor comunica date de actualitate si de perspectivă. Spatiile închiriate la Romanita, fată de discutiile de anul trecut, s-au dublat. Deci, perspectiva de a se încadra oameni cât mai multi este serios ancorată într-o realitate care nu mai poate fi contestată. Eu, ca sef al administratiei locale, nu am avut decât să salut prezenta acestei noi unităti comerciale la Caracal si sper din toată inima că atât femei, cât si bărbati, vor fi încadrati, usurând, din acest punct de vedere economic, situatia localitătii noastre, care începuse prin intrarea în insolventă a Romvag-ului să fie destul de delicată.
D-l Ovidiu Pătrascu, care este directorul acestei societăti, este ploiestean, este unul din oamenii care au crescut acolo, odată cu oamenii de la Ploiesti. Pe parcurs, o să aflati că dumnealor au o traditie, si anume că promovările le fac din interiorul societătii. Consiliera dumnealui este caracaleancă, mă refer la Alexandra Paraschiv, care este mâna dreaptă a directorului general. Sunt multi caracaleni care au functii de răspundere. Este adevărat, la lotul de 130 care a început activitatea la Caracal, sunt si ploiesteni, aflati, în continuare, alături de oamenii care nu s-au perfectionat atât de repede si de mult pentru a fi siguri că ei pot încă porni pe picioarele lor. Aduc multumiri atât directorului actual, dar si directorului general, care au venit aici de multe ori si sunt multumiti de atitudinea si de comportamentul caracalenilor si al celor din jur ce s-au încadrat, pentru că acesti oameni au deprins foarte repede tainele acestei activităti de producere a cablajelor electrice pentru industria de automobile. Spre satisfactia lor, din peste 200 de oameni care au acceptat să lucreze pentru Yazaki, numai doi, din motive obiective, nu au putut să-si continue activitatea, având probleme de familie. Iată că mergem pe a patra lună de când Yazaki lucrează în România, la Caracal.

Nu pot adversarii mei, chiar si fostii mei colegi, să mă acuze de trădare, asa cum se vehiculează prin presa locală si prin diferite bloguri care „mă simpatizează si mă apreciază” atât de mult

Cum e cu trecerea d-voastră la UNPR?
În legătură cu trecerea mea la UNPR, vreau să comentez pe scurt, că ceea ce prin presă s-a vehiculat are un sâmbure de adevăr, dar nu acela de a merge eu sau de a-i spune d-lui Ponta, că merg la d-na Udrea să-i cer fonduri pentru mine sau pentru interesele localitătii. Nu am făcut acest lucru. Într-adevăr, am fost invitat la d-l Oprea, acesta întrebându-mă dacă doresc să sprijin UNPR în activitătile ce le vor desfăsura pe teritoriul Caracalului. Am acceptat acest lucru, având în vedere toate discutiile care s-au făcut în jurul meu si al celor două organizatii PSD care au fiintat la Caracal. Oricum, nu sunt de acord cu cele ce se discută, cum că, vezi Doamne, este cineva care a dat verde primarilor să treacă dintr-o parte în alta, că primarii au cerut nu stiu ce avantaje sau dezavantaje altora si că fiecare merge acolo unde se simte în largul lui. As vrea să mai fac un comentariu, că sprijin această formatiune politică UNPR, pe care unii o decalară de trădători, pentru că este o formatiune de stânga. Eu, după cum bine stiti, am fost, sunt si voi fi de stânga. Deci, nu pot adversarii mei, chiar si fostii mei colegi, să mă acuze de trădare, asa cum se vehiculează prin presa locală si prin diferite bloguri care „mă simpatizează si mă apreciază” atât de mult.

(...)
SURSA :http://www.linia1.ro/sectiuni.php?sId=725

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu