luni, 28 martie 2011

Cum au fost făcute telegramele Wikileaks. Ce spune un fost angajat al Ambasadei SUA

Referitor la aceste cablograme, vă pot spune doar că sunt redactate de adjunctul şefului misiunii diplomatice americane, Dl. Taplin, diplomat de cariera, şi de consilierul politic Dl. Tanoe, ofiţer politic, dar în fapt consilier - apropiat de CIA -, care a fost foarte activ în perioada premergătoare campaniei prezidenţiale din Romania în anul 2009, desfăşurând acţiuni (contrare intereselor diplomatice) faţă de reprezentanţii partidelor din opoziţie, PSD si PNL, având acordul statului său. Ori de câte ori situaţia politică din România impunea o informare a Departamentului de Stat american, avea loc un consiliu în trei şi se făcea o sinteză cu informaţii din ziare şi informaţii OSINT. Informaţiile, în marea lor majoritate, erau luate din ziare în limba engleză şi completate, ulterior, cu informaţiile aflate, în principal, din discuţiile cu membrii clasei politice din România. Aceste informaţii erau mai întâi verificate, apoi discutate în context şi, ulterior, erau completate de ofiţerul politic Tanoe şi contrasemnate de Dl. Mark Taplin şi ambasadorul S.U.A.”, a declarat Silviu Crăescu pentru Q Magazine.

sursa :http://www.realitatea.net/cum-au-fost-facute-telegramele-wikileaks-ce-spune-un-fost-angajat-al-ambasadei-sua_818638.html

PS Dar WIKILEAKS-ul șsta, al cui o fi ? Al C.A.I. , al F.B.I. , al MOSSAD etc etc etc , că doar n-o fi de capul lui ?!
Apoi, chiar să fim naivi și să credem că aceste ,,apariții,, sunt întâmplătoare și că nu vizează glisarea atenției ,,prostimii,, către alte zări ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu