joi, 6 ianuarie 2011

VRĂJELI GUVERNAMENTALE !

După şedinţa Guvernului din 23. 12. 2010 , ministrul Finanţelor, Ghe. Ialomiţianu, a urat jurnaliştilor prezenţi “La mulţi ani!” subliniind și că 2011 va fi un an mai bun pentru toţi (pedeliștii, probabil !). Continua filozoful : “Pentru acele persoane fizice care nu îşi declară veniturile, adică sunt în situaţia să aibă venituri foarte mari şi impozite zero, şi averi foarte mari, dar fără să aibă venituri a căror impozitare să se fi făcut în mod legal, spun că nu pot să stea liniştiţi. Adică cei care au yachturi, vile şi îşi petrec vacanţele în locurile unde tarifele sunt extrem de mari iar ei nu pot să justifice(cheltuielile-n.r.)prin veniturile declarate“.

Dincolo de uriașa surpriză avută în legătură cu faptul că acest nefericit aproape a reușit să ducă o frază până la cap , nu pot să nu remarc marea mizerie care o ascunde , de fapt , această OUG- recunoscându-le , implicit, incredibilele averi , întrucât le va impozita ca pe niște venituri legal obținute ( vezi Doamne, nu se poate dovedi ilicitul în cazul acestora !), ordonanța va adăposti și acoperi, astfel, pe toți franzelarii, bulgarii , cîrloii și pripașii acestei interminabile perioade de tranziție și care s-au îmbogățit cum numai în parohia România se puteaAstfel, Măria-Sa guvernul , fruntat de alesul președinte , bate laba cu ,,proxeneții,, acestei țărișoare , în văzul nostru !

În altă ordine de idei, mă revolt pentru că acești portocalii ne cred de toată mila, c-am fi un popor de botaniști servindu-ne acte normative care , cel puțin în perioada imediată , nu se pot aplica din cauză de neretroactivitate !

Frate Ialomițeanu , problema stă astfel : dacă eu am fost cel mai mare evazionist şi nu m-a prins nimeni pînă la publicarea legii impozitării veniturilor nejustificate în Monitorul Oficial, banii strânși , cu ceva emoții, recunosc, sunt consideraţi curați !

Ce să mai zic de faptul că până la acestă dată nu se cunoaște obiectivul-țintă al acestei porcării legislative care n-are fixate un minim de criterii care vor sta la baza controalelor, sau de faptul că, nu întâmplător, nu este precizata un moment zero , până la care îmbuibații vremii sa-și oficializeze agoniseala astfel că, orice închipuită confiscare, va fi dată peste cap chiar și de către cel mai ,,controlat,, tribunal ?

Fraților, simt că m-apucă o uriașă graeță portocalie …

Vă las placerea analizării unui halucinant dialog purtat de un reporter, în brefing, la Guvern, cu ciumălăul-şef ANAF, Sorin Blejnar, trăgând Dvs concluziile necesare în legătură cu capacitățile celor care ne ,,prizonierează,, legislativ, chiar și prin OUG !

(…)Reporter: Deci, eu am un venit declarat de 3.000 de euro sau orice monedă doriţi dumneavoastră. Plătesc din cont bancar o excursie, oriunde în lume, de 100 de mii din moneda respectivă. Deci, e un flux bancar. Îmi iau şi o maşină de lux pe care o plătesc cu banii jos şi mai iau o bijuterie iubitei, să zicem. Cum constataţi dumneavoastră aceste cheltuieli şi cum faceţi scăderea. Adică, cheltuiala unu plus cheltuiala doi plus cheltuiala trei minus venitul meu de trei mii de euro, iar restul îi impozitaţi cu 16% ?
Sorin Blejnar: Prin verificare. Procedurile de verificare şi metodele vor face obiectul unei hotărâri de guvern.
După ce vom avea aceste întâlniri cu omologii noştri din statele membre, ţări care sunt în OECD, care sunt în IOTA, vom elabora aceste proceduri. Vă pot spune un singur lucru: nu vom fi nici mai buni, nici mai răi decât colegii din alte ţări membre ale UE care aplică acest impozit.
Reporter: Asta chiar m-a liniştit. Deci, dumneavoastră vreţi să faceţi ceva, dar nu ştiţi cum, nu ştiţi când şi nu ştiţi unde( http://www.gov.ro/declaratii-de-presa-sustinute-de-presedintele-a-n-a-f-sorin-blejnar-la-finalul-sedintei-de-guvern__l1a111629.html )

Si eu, naivul, care credeam că pe mine nimeni nu mă disprețuiește …

Salutări fierbinţi ( arde-te-ar focu) guvernule !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu