marți, 16 octombrie 2012

CEDAREA DE SUVERANITATE INCEPE SA-SI ARATE SI ALTI COLTI

Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, doreste o extindere a atributiilor comisarului european pentru Afaceri Economice si Monetare, propunand ca acesta sa poata respinge bugetele nationale, intorcandu-le in parlamentele respective, daca acestea corespund criteriilor europene de stabilitate financiara, relateaza agentia EFE citata de Yahoo News.
Schauble a precizat ca aceasta propunere face parte dintr-o reforma planificata a tratatelor Uniunii Europene menite sa remedieze lacunele care au impiedicat solutionarea crizei datoriilor in Zona Euro.

Seful Trezoreriei germane a precizat ca in vederea crearii uniunii fiscale "este nevoie acum de pasi mai indrazneti", un astfel de pas fiind acordarea de puteri marite comisarului pentru Afaceri Economice si Monetare. Potrivit ministrului german, acesta trebuie sa dispuna de o influenta asemanatoare comisarului pentru Concurenta, care "este respectat si temut in toata lumea"

SURSA http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13427338-germania-doreste-extindere-atributiilor-comisarului-european-pentru-afaceri-economice-astfel-incat-poata-respinge-bugetele-nationale.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu