duminică, 14 octombrie 2012

Congresul popularilor europeni are loc săptămâna viitoare la Bucureşti

Nu este deloc exclus ca, peste cateva zile, la Bucuresti sa aiba loc o confruntare a popularilor europeni cu populatia Romaniei. Ei se intrunesc in Capitala, intr-un congre (17-18 octombrie)..
Popular Europenii îşi vor ţine congresul săptămâna viitoare la Bucureşti, iar Martens atrage atenţia că tradiţia democratică presupune ca familiile politice să fie acceptate şi respectate de toată lumea, indiferent de opţiune.

Liderul popular-europenilor a ţinut să precizeze că decizia de a organiza Congresul la Bucureşti a fost luată acum mai bine de un an. Criza politică din România a izbucnit mult după aceea, iar spiritele s-au calmat după intervenţia Bruxelles-ului.

"În acea situaţie foarte tensionată, Comisia Europeană, Parlamentul European şi unele familii politice au intervenit, au subliniat necesitatea respectării principiilor de bază ale Uniunii. Drept urmare, situaţia s-a echilibrat. Mergem la acest congres 2-3 zile. Este tradiţia straveche a statelor democratice să accepte şi să respecte prezenţa altor familii politice. Sper că aşa va fi şi la congres", spune Wilfried Martens, preşedintele PPE.


PS  Dupa ce USL a decis sa bruieze congresul PPE de la Bucuresti organizand, tot atunci, cu mare fast, lansarea candidatilor USL,e de  urmarit daca va exista vreo reactie a populatiei umilita si redusa la tacere, dupa  recentul referendum, prin intermediul conducatorilor PPE...
Oare ce carti va juca UDMR la Congresul PPE, daca tinem cont de faptul ca Hunor Kelemen a oferit voturile UDMR in cadrul Congresului pentru sustinerea unei candidaturi a lui Vasile Blaga pentru un post de vicepresedinte al PPE ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu