marți, 16 octombrie 2012

Cum arată discursul preşedintelui SUA , J.F. KENNEDY,pentru declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial


Daily Mail scrie că fostul preşedinte american John F. Kennedy avea pregătit un discurs în eventualitatea declanşării celui de-al Treilea Război Mondial, în timpul crizei rachetelor din Cuba, din 1962.
Kennedy ar fi urmat să ţină acest discurs dacă navele sovietice cu rachete nucleare ar fi ajuns în Cuba.
“Dragi americani, am ordonat startul unor operaţiuni militare, numai cu arme convenţionale, pentru a stopa creşterea numărului de arme nucleare pe pământul Cubei. Forţele aeriene ale SUA au realizat deja această misiune”, ar fi urmat să anunţe John F. Kennedy.

Manuscrisul cu discursul pregătit de fostul preşedinte american a fost făcut public de fratele acestuia, Robert F. Kennedy.
Graham Allison, profesor la Harvard, susţine că atacarea Cubei de către SUA ar fi însemnat, mai mult ca sigur, începutul celui de-al Treilea Război Mondial, şi ar fi dus la pierderea a sute de milioane de vieţi omeneşti.
JFK pusese planul la punct în cele mai mici detalii: SUA urmau să bombardeze Cuba cu 500 de echipaje, totalizând 90.000 de soldaţi. “Dacă intrăm, intrăm tare”, scria preşedintele în manuscris.
Allison spune că ruşii ar fi răspuns cu siguranţă unui astfel de atac, ţintind navele şi trupele americane cu rachete nucleare.
 sursa http://www.gandul.info/international/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu