miercuri, 24 octombrie 2012

CARACALUL ADRESEAZA UN SINCER LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE !


La 25 Octombrie sarbatorim Armata Romaniei, a carei imagine este legata indestructibil de aspiratia de independenta si de libertate a poporului roman, de dorinta acestuia de a-si croi un drum al demnitatii si prosperitatii intre natiunile lumii.

Aceasta zi este un prilej de a ne arata, inca o data, respectul pentru cei care au luptat de-a lungul secolelor pentru promovarea si apararea atributelor fundamentale ale natiunii si statului roman. Ziua de 25 octombrie este si momentul in care poporul nostru ii omagiaza pe cei care poarta nobile insemne militare si slujesc tara sub faldurile drapelului tricolor.

Cum istoria, dar si prezentul ne-au invatat ca nimic nu se realizeaza fara sacrificii, 25 Octombrie este si  ziua in care romanii inalta gandul lor de recunostinta pentru jertfa militarilor acestei tari pe campurile de lupta, marcand prin eroism si hotarare ultima clipa de razboi pe teritoriul Romaniei.

Iata de ce, in acest moment de sarbatoare, Biroul Permanent al  ANCMRR Olt  prezinta  semnul  sau de respect celor pe numele si pe jertfa carora s-a cladit prestigiul Armatei Romaniei si aduc un sincer omagiu tuturor veteranilor de razboi, pentru care datoria fata de tara a reprezentat crezul suprem!



In acelasi timp adreseaza felicitari  tuturor cadrelor militare active sau  in rezerva si in retragere pentru tot ceea ce fac  sau  au facut pentru ca  Armata Romaniei sa se fie apreciata international si sa  situeze, alaturi de Biserica Ortodoxa, in topul increderii  populatiei in institutiile statului  !

  Multumim, totodata,  familiilor acestora, pentru intelegerea si sprijinul moral de care dau dovada !

Dumnezeu sa binecuvanteze si sa apere Armata Romana !

Biroul Permanent al ANCMRR Olt

P.S.  In onoarea evenimentului, membrii ANCMRR Olt au participat, in numar foarte mare,  la o suita de activitati ce-i onoreaza, astfel :
-o masa rotunda   dedicata aniiversarii, alaturi de reprezentantii autoritatii municipale caracalene; 

-un concurs de istorie, cu premii,  avandu-i , printre protagonisti , pe elevii institutillor scolare din Caracal;
-sustinerea, in fata elevilor scolilor generale si liceelor din comunitate, a  unor materiale informative in legatura cu acest fapt de importanta nationala;
-lansare de carte organizata de inimosii camarazi din subfiliala Draganesti Olt , filiala condusa, cu mare pricepere,  de presedintele acesteia col(r) Dinu Stefan;
-competitii sportive la urmatoarele discipline : pescuit, mini-fotbal, fotbal-tenis, rebus, sah, biliard, tenis de masa.
In dupa-amiaza zilei de 25 Octombrie, dupa participarea, alaturi de membrii comunitatii, la depunerile de coroane prilejuite de acest eveniment istoric, o parte insemnata a membrilor  filialei impreuna cu sotiile (sotii) au socializat  in cadrul unei reuniuni camaraderesti organizate la Cercul Militar din municipiu. 

  In legatura cu aceaste actiuni tin sa evidentiez meritul incontestabil al membrilor Biroului Permanent al filialei, condus de lt cdr ing (r) BICHIR ION, membrii care s-au achitat impecabil de planificarea si organizarea  fiecarui moment in parte.

Nu pot sa inchei fara sa amintesc cativa dintre protagonistii  activitatilor: col(r) BRANESCU A., col (r) BREAZU C., col (r) DINU St, col(r) ATASIEI N, col. (r) MATEI D. lt col (r) EPURE, col pst (r)DEDIU S., lt col  pst (r) PLAIASU C., lt col(r) PAVEL I, col(r) TANDARICA P, col(r) VOICU V, cdr(r) COSTICA T, cdr(r) MIHAI, cdr(r) (BUSUIOC,slt (r) BREAHNA, mm(r) BANUT, mm(r) ANDREI, mm(r) BAISOIU,plt.adj.sef.(r) MACIU MARIN. 

In acelasi timp tin sa remarc prestatia deosebita a puternicelor colective de parasutisti si aviatori in rezerva care au sustinut, decisiv,  aceste momente organizate in cinstea marelui eveniment dedicat militarilor !

FELICITARI ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu