vineri, 26 octombrie 2012

DESPRE NOILE LEGITIMATII MILITARE



Începând cu data de 22 octombrie, în condiţiile stabilite de Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M 76/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518/2012, cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari, provenite din Ministerul Apărării Naţionale, pot beneficia de legitimaţii care certifică provenienţa din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avută la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

Potrivit unui comunicat al MApN, “procedura de elaborare şi emitere a primelor 15.000 de legitimaţii începe din 22 octombrie a.c., urmând a fi distribuite în ordinea depunerii solicitărilor scrise la centrele militare pe raza cărora domiciliază respectivele cadre militare”.

Repartiţia în teritoriu a celor 15.000 de legitimaţii se face proporţional cu numărul cadrelor militare în rezervă şi în retragere aflate în evidenţa centrelor militare judeţene.

Pe baza legitimaţiei, pensionarilor militari li se va facilita “accesul în spaţiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, destinate serviciilor medicale, refacerii capacităţii de muncă sau cazării, precum şi activităţilor recreative, sportive, culturale, în condiţiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu”.

Emiterea legitimaţiei se face la solicitarea scrisă a cadrelor militare în rezervă sau în retragere adresată comandantului centrului militar pe raza căruia domiciliază.

sursa-comunicat MApN

2 comentarii:

  1. SALVE MANAparaCIA,
    Iar nu văd ceva clar, adică INFORMAȚIE. Țidula asta FACILITEAZĂ sau fără ea E ACCES INTERZIS LA ... Cum adică FACILITEAZĂ ?! Cine ne legitimează la restaurant, la biliard, la film, la BIBLIONET ... ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve maestre !
    Asa scrie-n Ordin ! Daca aceasta faciliteaza, usureaza, permite, impune, asigura etc, vom vedea! Oricum , cea eliberata prin ANCMRR era usor depasita ...

    Articolul 2
    Legitimaţia se emite în scopul facilitării accesului în spaţiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, destinate serviciilor medicale, refacerii capacităţii de muncă sau cazării, precum şi activităţilor recreative, sportive şi culturale, în condiţiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu.

    Articolul 3
    Legitimaţia certifică provenienţa cadrului militar din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

    RăspundețiȘtergere