marți, 16 octombrie 2012

Elvetia isi pregateste armata pentru eventualitatea prabusirii zonei euro

Celebra pentru neutralitate, Elvetia ia masuri de precautie fara precedent in contextul protestelor impotriva austeritatii din mai multe tari europene, care au dus la revolte civile pe strazile din Atena si Madrid, scrie CNBC in pagina electronica. Elvetia a lansat exercitiul militar "Stabilo Due" in septembrie, pentru a raspunde instabilitatii din continent si pentru a testa viteza cu care armata poate sa reactioneze.

Elvetia nu face parte nici din UE, nici din zona euro.

Cotidianul Der Sonntag, citat de CNBC, scrie ca in ultima perioada exercitiul militar s-a centrat in jurul unei harti de risc realizate din 2010, in care oficialii armatei au detaliat amenintarile unor revolte interne intre unele factiuni, precum si posibilitatea unor refugiati din Grecia, Spania, Italia, Franta si Portugalia.

Ministerul Apararii a declarat pentru CNBC ca nu exclude posibilitatea ca in urmatorii ani sa fe nevoie sa fie intrebuintata armata. "Nu este exclus ca in Elvetia consecintele crizei financiare sa duca la proteste si violenta. Armata trebuie sa fie pregatita  cand politia va cere ajutor in astfel de cazuri".

Citat in revista Schweizer Soldat, ministrul Apararii Ueli Maurer a afirmat ca statele europene nu si-au actualizat armatele, in contextul austeritatii. Astfel, situatia ar putea deveni dramatica, tarile care nu se pot apara riscand "santajul". 

sursa :http://www.hotnews.ro/stiri-international-13418526-elvetia-isi-pregateste-armata-pentru-eventualitatea-prabusirii-zonei-euro.htm

PS Daca si  Elvetie se tine de astfel de scenarii, tara-n care traieste ca-n ,,Pampas,,...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu