miercuri, 3 octombrie 2012

MEMBRII FONDATORI IN CORZI ?

Nu stiu daca, din cauza faptului ca planetele s-au aliniat într-un mod nemaivăzut până acum, doi membri fondatori , care doreau sa asiste la modul in care se desfasura o sedinta a biroului asociatiei pe care, tocmai Dansii, o infiintasera prin februarie 1990, au fost indepartati din sala, cu o seninatate dezarmanta...

In loc sa li se ofere cele mai onorante pozitii, chiar cele din capul mesei, daca era posibil, li sa deschis larg usa de la intrare fiind poftiti sa parasesca incinta, invocandu-se statutul si ca s-ar fi votat ca sedintele de acest nivel sa nu fie publice ?!

Sigur, smeriti, acestia au consimtit ca e mai destept sa renunte, parasind astfel sala, decat sa-si clameze dreptul legitim al creatorilor intrand, eventual, intr-o disputa cu persoane fizice care, pana la urma, s-au asociat la ceea ce au infiintat Dansiii...

Acuma nu stiu ce secrete s-or discuta p-acolo (sunt in afara fenomenului). Asa cum nu stiu daca cei care au luat aceasta decizie, or avea ceva de ascuns, desi ma indoiesc...Probabil o fi nevoia de liniste, cine stie ?! Pe mine, indiferent de motivatie, decizia ma intristeaza !

Dincolo de faptul ca statutul nu interzice asistenta membrilor asociatiei la astfel de sedinte, dincolo de faptul ca , in buna traditie a asociatiei, pana acum acestea erau publice, deschise oricui dorea sa participe( destul de des, cativa dintre membri care au luat, astazi, aceasta decizie surprinzatoare, au fost din plin ,,beneficiarii,, unei astfel de deschideri, firesti dealtfel !), ceea ce s-a intamplat ramane ca o pata pe imaginea de casa a asociatiei. Daca mai adaug si faptul ca, unul dintre cei injositi, este membru in COMITETUL DIRECTOR, care Comitet subordoneaza Biroul Executiv, lucrurile capata aspecte grotesti...Trasnaie mai mare ca asta nici ca am mai vazut !

PS 1 Privesc cu admiratie, chiar cu speranta, efortul conducerii executive de a reface climatul intern din filiala. Numai ca,domnilor, am mari indoieli ca aceasta este calea reconstructiei de care se vorbeste... Nu-mi permit, si nici nu-s eu abilitat sa dau lectii. Numai ca, un lucru e foarte clar : baricadandu-va in aceasta maniera, facand o citadela din C.D. si B.Ex., mai degraba va izolati. Iar acum ,in aceasta etapa, din contra, este nevoie de o cat mai mare deschidere. Chestie de transparenta !

PS 2 Constat ca, de ceva timp, se tot face vorbire de abilitatea unui organism al asociatiei de a invita persoane la sedinte . Nimic mai corect numai ca, acea prevedere statutara, se refera la invitati din afara membrilor asociatiei !!!

Pana la urma, ar fi ridicol sa crezi ca-mi poate interzice cineva mie, corect platitor de cotizatie, sa vad cum merg lucrurile din asociatie in spatele usilor inchise !Sa vad , nu doar sa aud...
PS 3 Azi, discutand cu unul dintre membrii in cauza,am ramas nauc in momentul in care acesta si-a exprimat intentia de a se retrage din asociatie...

3 comentarii:

  1. Este posibil ca ce n-au reusit "rauvoitorii" sa reuseasca noua conducere. DISTRUGEREA ASOCIATIEI.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mor caii când vrea cainii

    RăspundețiȘtergere

  3. La ce Asociație se referă textul ”Membrii fondatori...”? La SCMD, la ANCMRR sau la alta? Dnii din conducerea acestor Asoc. ale pensionarilor militari ar trebui să mai ”pună” armata în cui și nu să se creadă mari conducători de oști.

    RăspundețiȘtergere