sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cum ar arăta un ATAC asupra Iranului din partea Americii





Cu Marea Britanie care chestionează legalitatea unui atac asupra Iranului, refuzând accesul SUA la bazele aeriene centrale, și cu alegerile prezidențiale la câteva zile distanță, ce efort ar presupune un atac asupra Iranului?

Organizația de politică externă din Washington D.C., Center for Strategic & International Studies, a analizat impactul pe care l-ar avea cu adevărat un atac împotriva ambițiilor nucleare iraniene și la ce ar putea conduce o asemenea mișcare, într-un raport prezentat luna trecută de renumitul analist pe securitate națională Anthony Cordesman.

Speculațiile cum că Israelul ar putea porni un atac împotriva Teheranului de unul singur rămân, dar detaliile despre ce s-ar cere de la un atac al SUA pentru a pune capăt programului nuclear iranian sunt urmărite pas cu pas.

Inițial, vor fi necesare cel puțin 16 avioane F-18 și zece bombardiere B-2 care să poarte bombe de tip Massive Ordnance Penetrator, ce cântăresc 13.608 kilograme. Flota necesară de B-2 staționează în principal în SUA și chiar dacă alimentarea aeriană cu combustibil este obișnuită, distanța pe care o pot parcurge aeronavele-cisternă este limitată.

Represaliile Iraniene vor fi cu totul altă poveste, cu un tir masiv de rachete ce vor fi direcționate către aproape întreaga regiune. Când se va întâmpla acest lucru un război total de rachete balistice ar putea fi asigurat prin elemente americane incalculabile venite pe mare, aer, spațiu și pământ.

SURSA: Business Insider

PS Imbratisez scenariul ,,.BOZGAN-IST,,: ,,Iranul a invatat bine lectia evreiasca VICTIMIZAREA. Va incasa cu stoicism loviturile aeriene,care nu-i vor afecta decit partial programul nuclear,fara sa raspunda militar si concomitent se  va plinge ONU. Opinia publica mondiala va fi de partea victimei. Rusia ,China vor condamna cu satisfactie agresiunea SUA facuta fara un mandat ONU.Iranul victima isi va opri temporat toate exporturile de titiei (cam 25 % din productia mondiala) iar preturile vor exploda,agravind si mai mult criza mondiala.In fata agresiunii americane liderii religiosi iranieni,care considera acum arma nucleara contrara spirirului Coranului ( deoarece Coranul propovaduieste pacea iar arma nucleara insemna moartea neselectiva) vor cere adoptarea unei hotariri prin care Iranul sa aiba dreptul de a se dota cu arma nucleara .Hotarirea va fi adoptata in unanimitate (opozitia este tot islamica) si la nici 24 de ore Iranul va face un test nuclear subteran din productie prprie sau din minibombele ,,pierdute,,.  . Imediat acestei demonstratii de forta, Iranul anunta ca reia exporturile de titiei,deoarece securitatea tarii este asigurata nuclear. (toti inteleg ca Israelul este de acum "ostatecul" nuclear al iranului si orice noua agresiune asupra Iranului  poate inseamna sfirsitul Israelului) SUA si israelul trebuie sa inghita hapul .Echilibrul stategic nuclear este asigurat in zona (si Iranul si Israelul au arme nucleare si nici una nu are revendicari teritoriale de le cealalta) . Riscul este urias : fie  vor supravieti impreuna fie vor arde nuclear impreuna. Viata merge mai inainte !,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu