vineri, 12 octombrie 2012

CA SA NU PLATITI TAXA PE PROSTIE ,SCOATETI ASU DE TREFLA, FRATILOR !

Discutam, recent, cu un ,,frate,,  care-mi povestea ca el  facea parte dintr-o asociatie care, la un moment dat, si-a facut casa de ajutor reciproc.
Pana aici ( de fapt, pana acum vreo 3-4 ani!) toate bune si frumoase . Numai ca, la un moment dat, unora dintre cunostintele sale asociate, li s-a parut ca ceva incepe sa nu fie prea prea clar in functionarea acelei case.
Asa ca, dupa cateva investigatii si dupa lungi parlamentari cu cei ce ar fi putut sa clarifice(explice!) cum stau, in realitate , lucrurile, unul mai smecher da in judecata casa, in incercarea de a obtine obligarea conducerii acesteia sa actualizeze statutul casei.
D-aci lucrurile dau in ceata, iar  colegul-povestitor m-a solicitat sa-l ajut sa inteleaga cum stau lucrurile...

Asadar, conducerea casei angajeaza un stralucit avocat, platindu-l cu 10 milioane de lovele ca sa le apere cauza(,,fratele,, meu banuieste ca din banii casei s-ar fi platit, nu din sarsanaua acuzatilor).
La prima infatisare, acel naiv-indraznet pierde procesul, evident si cele 10 miloane de creitari, fara sa se ajunga la fond.
 Intrucat  padureanul apreciaza ca dreptatea este de partea sa, face recurs.
Bineinteles,jupinii casei angajeaza acelasi  ilustru avocat (nu se stie daca avocatul  a fost, din nou, platit pentru prestatia sa). La aceasta a 2-a infatisare, instanta , printr-o dedecizie irevocabila, da dreptate primei instante admitand ca, prin datele aflate la dispozitia sa, nu putea ajunge la fondul problemei. In acelasi timp ...reduce plata cheltuielilor de judecata, in fapt onorariul avocatului,  la doar 5 milioane...

Acum ciudatenia : dupa ce a primit ,,factura,, conducerea casei se prezinta drept victorioasa, alba-alba..

 Numai ca :
1. procesul nu s-a judecat pe fond la nicio instanta . In cazul asta, unde-i succesul care ar fi trebuit sa elimine suspiciunile membrilor ? Cum sa-l dibuim ?
2. nu s-a explicat cum e cu cheltuielile de judecata...Califarii casei au platit avocatului, care nu cred ca-i vreun samaritean,cel putin 10 milioane, si urmeaza sa se recupereze ...doar 5 milioane ! 
 Asadar, cine plateste celelalte, cel putin, 5 milioane  de parai? Ei, membrii casei?!  Chiar sa devina acestia,,eroii,,  din bancul ,,si f...i si cu banii luati,, ?!

Raspuns :
Ma depaseste povestea, frate, desi sunt odihnit...Mai degraba, cred ca la mijloc e vorba de o sfanta cardeala ! Atrocitate, ce mai ! 
 Intre noi fie vorba, in lumea avocateasca profesionista, o astfel de speta, in care instanta judeca o ordonanta presedintiala, unde avocatul ,,freaca menta,, , nu ar fi trebuit sa  va coste, la prima instanta, mai mult de 2-3 milioane  ! Dai 10 milioane de mangoti doar daca  ai ,,coaja groasa,,..
Acuma, nu poti sa zici ca distinsul avocat ar fi vreun pradator. Nu! Alifie-i ala ce da.  Beleaua-i ca, in cazul vostru,  de fapt, alifie sunteti toti membrii casei, din caciula carora s-o fi platit acea ,,factura,,. Chiar daca afacerea au facut-o altii , si nu din banii proprii, cum ar fi fost sanatos ! 

 Ciudatenia dreaku, ce mai ! Demna de spitalul 9...Nu stiu daca e de bodârlau dar, pana la urma, asa se intampla daca esti prea ...dulce,, cu cine nu trebuie, o furi! 
 V-a dichisit rau  si v-a lasat ,,fara arcuri ,,! Seamana cu taxa pe ...inocenta !
 Dă-o-n suflet, da-i de belea, frate ! Nu te supara dar, desi stiu, concetatene, ca te  arde camasa, pe mine ma gadila !

Sa-ti fiu pe plac, sa rezonez cu tine , zic si io :calca-i-ar dricu ! 
Numai ca. asa va trebuie daca nu le aratati, din cand in cand,  ,,asu de trefla,,...

PS  Poate aratati mirare, intrebandu-va ce legatura are chestia de mai sus cAre tine, mai degraba, de fictiune decat de realitate, cu blogul acesta.
Pai, cam are. Caci aveam si noi o casa care, daca nu am fost atenti,  a cam luat-o la vale...

2 comentarii:

  1. DE LUAT IN SEAMA DE CATRE ALTE ASOCIATII

    De semnat memoriul inaintat Guvernului Romaniei!
    Cadrele militare in rezerva si in retragere din zona Curtea de Arges sunt invitate sa semneze la Cercul Militar in zilele de marti si joi, memoriul inaintat Guvernului Romaniei initiat de Filiala 1 SCMD Brasov si prin care solicitam emiterea de catre guvern in regim de urgenta a unui act normativ care sa readuca la acelasi cuantum pensiile diminuate ale colegilor nostri, aproximativ 26 500 de rezervisti. Textul memoriului poate fi consultat AICI . Va readucem aminte ca dupa 5 luni de la schimbarea regimului politic, cei 26 500 de rezervisti cu pensii diminuate sunt in aceeasi situatie ca in vremea regimului Boc-Basescu. Cu aceasta ocazie putem testa bunele intentii ale noului Guvern, decizia corecta a executivului pentru a-si proba capacitatea si indeplinirea promisiunilor efectuate fiind aceea de a emitere o ordonanta de urgenta inainte de alegerile parlamentare. Exista intr-adevar promisiuni sau zvonuri ca o astfel de ordonanta ar fi putea emisa dupa alegerile parlamentare de actuala coalitie de guvernare, la fel cum exista promisiuni si pentru o noua lege a pensiilor militare, insa stiti si dvs. cum este in Romania cu promisiunile electorale. De regula, dupa ce isi ating scopurile electorale, alesii uita intotdeauna de promisiunile lor si in plus, nu avem nicio certitudine ca actuala coalitie de guvernare va fi aceeasi si dupa alegerile parlamentare. In acest context, va invitam sa semnati memoriul mentionat, o ordonanta de urgenta este ceva realizabil si concret, fiind in acelasi timp o dovada de credibilitate la fel de concreta si pentru actuala guvernare!

    Memoriul poate fi semnat de orice rezervist indiferent daca este afiliat la SCMD, la ANCMRR sau daca este neafiliat.

    Presedintele Filialei 1 SCMD Curtea de Arges, Cpt. cdor. (r) Av. C-tin Borovina

    in colaborare cu
    Presedintele Filialei ANCMRR Curtea de Arges "Posada", Col. (r) Alexandru Domnisoru

    RăspundețiȘtergere
  2. AR FI DE DORIT CA SEMNATURA SA FIE UNA LUUUUUUUNGA, DE 80 SI CEVA DE MII METRI SI, MAI ALES, APASATA...
    NUMAI CA, DIN PACATE, COEZIUNEA DINTRE CADRELE N REZERVA SI IN RETRAGERE ESTE UNA EXTREM DE FIRAVA...
    SPUN ASTA, DESI NU SUNT AFECTAT DE ACEA REVIZUIRE-RECALCULARE-RE-RE

    RăspundețiȘtergere