duminică, 28 octombrie 2012

Istoria se repetă :,,Great depresion,,- zeci de milioane de europeni nu își mai permit o masă

Un număr tot mai mare de europeni se bazează acum pe ajutoare alimentare potrivit Crucea Roșie, care spune că eșecul serviciilor de ajutor social și rata mare a șomajului au creat o situație în care nimeni nu știe cu exactitate cine ar mai putea avea nevoie de ajutor.


„Situația nu este specifică Europei de Est sau de Sud-Est; se întâmplă în toată Uniunea Europeană, oameni din Luxemburg și Finlanda... Serviciile publice de ajutor social încep să eșueze și oamenii nu mai dispun de mecanisme de sprijin, motiv pentru care apelează la Biserică și Crucea Roșie“, spune Eberhard Lueder, șeful Crucea Roșie, unitatea Uniunii Europene.

În zilele de astăzi, nimeni nu știe cine va fi următorul lovit... Multe persoane care se considerau în siguranță – din clasa medie – se găsesc în situația în care nu își mai pot susține financiar nevoile“.

Circa 40 de milioane de europeni suferă de „lipsuri materiale severe“ potrivit datelor colectate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că aceștia nu își mai pot permite o masă cu carne la două zile. În total, 116 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene sunt considerați „în pragul sărăciei sau excluși social“.

sursa :http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/se-repeta-marea-depresiunre-zeci-de-milioane-de-europeni-nu-isi-mai-permit-o-masa-173342.html


PS Istoria ne invata ca...nu invatam nimic din ea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu