joi, 24 februarie 2011

ABROGARE M 101/2010

ORDIN
pentru abrogarea Ordinului ministrului apărării nationale nr. M.101/2010 privind aplicarea în Ministerul Apărării Nationale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor


Având în vedere intrarea în vigoare a Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de apărare, ordine publică si sigurantă natională, care a abrogat Hotărârea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor,

pentru aplicarea prevederilor art. 64 alin. (4) si art. 65 alin. (2) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată,

în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apărării Nationale, cu modificările ulterioare,

ministrul apărării nationale emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se abrogă Ordinul ministrului apărării nationale nr. M.101/2010 privind aplicarea în Ministerul Apărării Nationale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 26 august 2010, cu completările ulterioare.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



Ministrul apărării nationale,

Gabriel Oprea



Bucuresti, 10 februarie 2011.

Nr. M.17.


PS 1 In atentia
Domnului general-locotenent Ion Oprisor, consilier de stat, secretarul CSAT


Va supunem atentiei urmatoarea problema reiesita in urma luarii la cunostinta a continutului Ordinului SMG nr. 17/2011(pentru punerea în aplicare a Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de apărare, ordine publică si sigurantă natională)


In fapt:
1. Ideea coroborarii activitatii structurilor cu responsabilitate din cadrul MApN in recalcularea/revizuirea pensiilor militare de stat poate fi apreciata ca necesara.
2. Potrivit antetului, a numarului si a functiei semnatarului documentului, precum si a continutului abordat, documentul este nul de drept.

In drept:
1. Constitutia Romaniei, art. 1 al.(3) - "stat de drept", adica un stat in care se respecta legea -.
2. Legea nr. 346/2006, art 12 - atributiile SMG sunt numai in domeniul militar -.
3. Legea nr. 346/2006, art 15 - Directia management resurse umane, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
4. Legea nr. 346/2006, art 17 - Directia financiar-contabila, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
5. Legea nr. 346[2006, art 33, al (3) - seful SMG emite ordine cu continut militar si dispozitii, potrivit domeniilor de competenta -.

In concluzie:
1. Avand in vedere problematica, un ordin trebuia sa fie emis de catre ministrul apararii nationale, cu sarcini catre structurile subordonate in mod direct.
2. Seful SMG putea sa emita o dispozitie cu continut administrativ adresata structurilor subordonate pentru sprijinirea indeplinirii eventualului ordin al ministrului apararii nationale.
3. Se poate presupune ca proiectul documentului nu a fost promovat porivit prevederilor legale, prin compartimentul de specialitate responsabil cu analiza proiectelor de regulamente, ordine, dispozitii, instructiuni, care ar fi trebuit sa sezizeze aspectele supuse atentiei dumneavoastra.
4. Exista riscul adresarii la justitie, atat pentru anularea documentului, cat si, eventual, pentru sanctionarea semnatarului documentului, pentru abuz in serviciu.


PS 2 Legat de ordinul de mai sus al sefului SMG, în legătură cu terminarea revizuirii la 15.03.2011:

Incepe sa se dezlege misterul acestui ordin.Dintr-o sursa de incredere din SMG,am aflat ca s-a primit un ordin prin care trebuie sa se reduca toate cheltuielile din M.Ap.N cu 30%,inclusiv cele de achizitii…Motivul?Nu sunt bani pt. plata pensiilor militare,prin revenirea la cuantumul din dec.2010.Guvernantii isi facusera socoteala ca prin recalculare se vor face economii la buget si de aceea armata a primit pe 2011 un buget diminuat fata de 2010.Di aceasta cauza s-au grabit sa recalculeze 80%din pensii pe baza salariului mediu.dar reactia prompta a rezervistilor,hotararea I.C.C.J,precum si pozitia adoptata de cele doua televiziuni de stiri i-au facut pe guvernanti sa dea inapoi.Si atunci s-a dat ordin sa se recalculeze pensiile pana pe 5.03,intre 5 si 15.03 sa se emita deciziile,iar din luna aprilie sa intre in plata toate pensiile recalculate pe baza O.U. 1/2011.Asa ca vor fi iar inexactitati,greseli,perioade lipsa...

sursa : circulă prin târg...

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu