duminică, 13 februarie 2011

RUGA PENTRU SEMENI


Adu-ne, Doamne, vântul schimbării

Se întoarce iarna, şi fenomenul meteo care ne va creşte şi mai mult factura la gaze este anunţat de un vânt puternic cu miros de viscol.
Doamne, eu cred că stă în puterea Ta, ca odată cu viscolul care ne goleşte buzunarele şi aşa goale, să aduci şi vântul schimbării care bate de ceva vreme prin nordul Africii şi Orientul Mijlociu.
Dă-ne, Doamne, mie şi poporului meu sărăcit, speranţa că vei face ceva care să aducă semenilor mei o rază de speranţă. Poporul meu a ajuns să trăiască periculos, de azi pe mâine, parcă pe muchie de cuţit, între o criză economică din care cei care ne conduc prost de peste doi ani nu reuşesc să ne scoată, şi una politică, nesfârşită, uninominală şi penală.
Adu-ne, Doamne, o rafală divină de vânt al schimbării, care să reaşeze din temelii situţia insuportabilă de acum. Pune-i pe ei în locul nostru, să se sacrifice ei pe altarul crizei de care nu sunt capabili să ne scape, lasă-i pe ei să strângă cureaua ca să le mai scadă burţile pline, să plătească ei greşelile înaintaşilor şi proasta guvernare, să se sacrifice ei pentru viitorul pe care ni-l tot promit de 21 de ani.
Doamne, Te iau martor afirmând că eu înţeleg sacrificiul şi penitenţa, înţeleg şi situaţia de criză economică, înţeleg că înainte de a ne fi bine, trebuie să ne fie foarte rău, dar nu înţeleg ce vină au părinţii şi bunicii noştri, în general bătrânii acestei ţări, oameni care s-au sacrificat odată, atunci când au fost în putere. Au trăit prost, au muncit până n-au mai putut, şi acum tremură de grija zilei de mâine. Poate că cei în floarea vârstei rezistă, dar ei? Ce vină au ei, să aibă parte toată viaţa numai de curbe de sacrificiu? Tot ceea ce ne spun zi de zi guvernanţii nu sunt decât minciuni sfruntate. Mint de îngheaţă apele, mint cu neruşinare, uitându-se fără să clipească în ochii noştri şi ai bătrânilor noştri. Premierul Boc al enşpelea ne-a asigurat de nenumărate ori în campania electorală şi după, că nu vor fi probleme cu pensiile şi salariile. Cu câtă nonşalanţă şi şmecherie marinărească îşi saluta supuşii preşedintele Băsescu, cu diabolicul „să trăiţi bineeee”! Care au fost rezultatele acestor manipulări ordinare? Le simţim acum pe pielea noastră. În timp ce ei, prea mulţi şi prea hoţi, s-au îmbogăţit de le ies milioane de euro pe gură şi pe nas, ne spun nouă, poporenilor votanţi să mai strângem cureaua, că nu mai are ţara bani. De unde au avut ei multele milioane de euro cheltuiţi în campaniile electorale, dacă nu din banii ţării? Circul cu „pionii” din câteva vămi confirmă furtul din averea ţării, dar unde sunt „nebunii”, „regina” şi mai ales „regele”? Adu-ne, Doamne, o tornadă care să le smulgă corupţilor milioanele din conturi şi din buzunare punându-le la loc în visteria ţării, iar pe ei, aşa cum au venit pe lume, goi puşcă, să-i arunce în puşcării de maximă securitate unde să-şi primescă pentru tot restul vieţii ceea ce merită.
Doamne, acum când se aude că „The Scorpions” vor cânta în capitală celebra melodie „The wind of change”, adu-le românilor mei o adiere dumnezeiască! Strecoară-le, Doamne, astfel pe sub uşă entuziasmul cu care au făcut Revoluţia din 1989, un miracol care, transmis în direct la televizor, a arătat lumii un popor care şi-a luat, din păcate pentru scurtă vreme, soarta în propriile mâini şi a sperat la un viitor fericit.
Dă-ne, Doamne, puterea să ne transformăm noi într-un vânt al schimbării!

Un comentariu:

  1. Felicitari electronule !
    E greu de inteles cum de romanii inca nu-si dau seama ca politica se face cu si pentru oameni, ca politicienii sunt cetateni obisnuiti...
    Asa cum este greu de inteles usurinta cu care accepta acest tip de politica mioritica , facuta pe ascuns dupa principiul hotesc: "mana pe bani si ochii la usa" !
    Este cazul sa ne trezim si sa ne aparam dreptul de a spera la o ROMANIA a noastra... PENTRU NOI DAR, MAI ALES, PENTRU COPIII NOSTRI !

    RăspundețiȘtergere