luni, 14 februarie 2011

Ce vrei sa ajungi cand vei fi mare? Topul spagilor pe meserii

Nu putem realiza un top oficial al spagilor, dar speculatii au existat dintotdeauna. Cat te costa sa devii vames? Dar parlamentar? Sau medic? "Investitia" intr-un asemenea post se "amortizeaza" dupa cateva "combinatii" de efect.


Orice generalizare ar fi un pacat. De aceea discutam intotdeauna despre "unii" si "altii". In Romania , exista oameni competenti care nu dau nimic in schimbul slujbei lor, in afara propriei experiente. Altii sunt nevoiti sa cotizeze. Fie nu-s capabili sa faca fata unei competitii oneste, fie datorita unui mediu corupt, in care nu te poti angaja altfel.

Sa ne referim la ultimii prinsi, vamesii. Un post de sef de vama poate fi castigat usor contra unei sume de 130.000 de euro, daca tinem cont de dezvaluirile DNA-ului. Banii se recupereaza rapid, din spagi de peste 100.000 de euro pe-o singura tura de lucru.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! ...clic aici


E bine sa ajungi parlamentar? Fiecare partid estimeaza "cotizatia" la alta suma, undeva intre 100.000 si 500.000 de euro. Intr-un singur mandat, un parlamentar poate incasa si 60.000 de euro. Deloc de neglijat.

Conform unor anchete de presa, unii medici platesc peste 70.000 de euro pentru un post. Investitia se recupereaza destul de repede. Viata nu e ca-n "Doctor House", nu-i asa?

Studentii care vor sa ajunga notari ar trebui sa dea 100.000 de euro pentru obtinerea unui post. Tot presa a dezvaluit ca statutul de avocat costa 12.000 de euro, iar sutana de popa cel putin 15.000 de euro, intr-o biserica buna (unde enoriasii pot cotiza corespunzator). Chiar si intr-o parohie mai putin aleasa mita, ajunge la 3.000-5.000 de euro.

PS Și asta-i fața ,,publică ,, a șpăgii...

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu