vineri, 25 februarie 2011

Tulcea: Pensionarii militari au cărat lăzi cu dosare la Tribunal!

Ieri după amiază, rezerviștii au adus la Tribunal primele 80 de dosare deschise împotriva celor care au decis tăierile de pensii. Kilograme de dosare în lăzi de plastic și muncă de peste o lună – așa arată la ora actuală nemulțumirea foștilor militari de carieră.


Și-au pregătit din luna ianuarie aceste dosare. Încă de când au primit primele pensii mai mici cu până la 70% au decis că vor face tot posibilul să-și recapete drepturile. Inițial au transmis un memoriu căre Guvern, apoi au protestat în fața Instituției Prefectului, iar acum s-au decis că cea mai justă cale este cea a instanțelor.

„Noi am consultat un avocat încă de acum o lună, dar nu eram convinși să vom apela și la această soluție. Ne-am fi dorit să rezolvăm conflicul pe cale amiabilă, printr-un memoriu, prin apelul la rațiune. Nu s-a putut, așa că am înregistrat primele dosare împotriva Ministerului Apărării și Ministerului de Interne“, spune Eugen Stroe, colonel în rezervă.

Ieri după amiază, doi dintre foștii șefi ai armatei române s-au prezentat la Tribunal pentru a-și înregistra cauzele pe rolul instanței tulcene.

Zeci de dosare


Numărul rezerviștilor nemulțumiți de recalcularea pensiilor militare este de câteva sute, dar numai 80 de dosare au fost deja văzute de un avocat și au îndeplinit toți pașii formali pentru a ajunge pe rolul Tribunalului. Acestea sunt doar primele dosare, spun pensionarii militari.

Pe parcurs invităm colegii să facă același gest, să acționeze în instanță dacă se simt nedreptățiți. Avem un avocat foarte bun și suntem convinși să legea este de partea noastră“, mai spune Stroe.

Acesta a mai precizat că în total vor fi peste 130 de dosare, care acum sunt în lucru.

sursa :http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Pensionarii_militari_au_carat_lazi_cu_dosare_la_Tribunal_0_432556754.html#commentsPage-1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu