sâmbătă, 12 februarie 2011

CREDEAȚI C-AȚI SCĂPAT ?

Guvernul s-a angajat în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional să restrângă cheltuielile şi în 2012, pentru a ţine deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB, atât calculat pe cash, cât şi după metodologia europeană (care include şi arieratele).



Sunt vizate inclusiv cheltuielile cu salariile şi bonusurile, iar sistemul alocaţiilor pentru încălzire va fi modificat până la sfârşitul lunii iulie 2011, acestea urmând să fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse.

Prin revizuirea modului de acordare a alocaţiilor de încălzire, economiile la buget vor creşte semnificativ, estimează Guvernul în scrisoarea de intenţie. 'Până la sfârşitul lunii iulie, vom îmbunătăţi legislaţia pentru ca alocaţiile de încălzire să fie direcţionate către membrii vulnerabili societăţii, generând în acelaşi timp economii semnificative la buget', se arată în document.

Autorităţile menţionează intenţia de a reduce contribuţiile sociale, dar şi faptul că o creştere nominală a salariilor va fi echilibrată de eliminarea salariului 13.

SURSA :http://www.agerpres.ro/media/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu