vineri, 11 februarie 2011

Legea picnicului va interzice grătarele de lângă bloc

Grătarele în aer liber, oriunde şi oricum, ar putea deveni o amintire în scurt timp, potrivit Realitatea.net.

În 2009, Asociaţia Green Revolution a propus o lege care să reglementeze ieşitul la iarbă verde, dar odată cu schimbarea ministrului Nicolae Nemirschi (PSD), iniţiativa s-a împotmolit.

Asta, în ciuda faptului că în România există 15 prevederi diferite, cuprinse în mai multe legi şi ordonanţe, care reglementează activităţile în aer liber.

Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie, relateaza Mediafax.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a declarat ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde.


"Cred că pe toţi ne deranjează că în locurile de picnic rămân munţi de gunoaie. Să stabilim locurile în care se pot organiza, reguli pentru deţinătorii şi adiministratorii de terenuri. Iar cei care nu respectă să fie amendaţi", a declarat Sulfina Barbu, deputat PDL.

"Libertatea omului e să facă grătar unde doreşte dânsul, cu familia, cu prietenii. Să facă omul grătar şi pe casă
", a declarat un bucureştean.


P.S. Le-au terminat pe toate celelalte : maidanezi, cersetori...Cine va asigura respectarea acestei legi? Sau a celor legate de linistea publica? Sau siguranta cetatenilor? Politia, cu eficienta ei binecunoscuta?

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu